Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sony FE 35mm F1.4G Master objectief aangekondigd

Geüpdate op 13/01/2021 door Yoreh

De Sony FE 35mm f/1.4 G Master is alweer de zevende lens in de G Master Prime serie. Het nieuwe objectief zit qua brandpuntsafstand net boven de Sony 24mm f/1.4 G Master en is gemaakt voor weinig scherptediepte en grote bokehs. In totaal is dit de twaalfde G Master lens. 

Het nieuwe FE 35mm f/1.4 G Master (SEL35F14GM) objectief biedt met 35mm een perfect brandpuntsafstand voor straatfotografie en algemene fotografie en dankzij het maximale diafragma van f/1.4 kan je geweldig scherptediepte en bokeh creëren.

Het is een prijzige lens en gemaakt voor de professionals, maar hij sluit goed aan als je al een van de andere G Master of Zeiss primes in huis hebt. Zeiss heeft namelijk zelf ook een 35mm f/1.4 en f/2.8 op de markt, maar nu kan Sony deze dus zelf aanleveren. Maar, voor een pro lens is de lens opvallend compact en licht. Het objectief weegt 524 gram, is 96mm lang en 76mm dik.

Eigenschappen van de Sony FE 35mm f/1.4 G Master

 • Lensvatting Sony FE
 • Geen beeldstabilisatie
 • XA en Twee ED-lenselementen
 • Beeldhoek van 63°
 • Maximale diafragma f/1.4
 • 11 afgeronde diafragmabladen
 • Minimale focusafstand van 27cm in auto en 25cm in handmatige focus
 • Maximale vergroting van 0.23x
 • Afmeting van 76x96mm
 • Weegt 524 gram
 • Filterformaat van 67mm

Opbouw van de lens

Het objectief gebruikt glas van de allerhoogste kwaliteit en met de beste afstelling mogelijk. Dit zorgt van een objectief van ongekende kwaliteit, maar ook een objectief dat in het hogere prijssegment zit. In de lens zitten twee Ultra-Hoog precisie XA elementen en twee ED-elementen om chromatische aberratie te voorkomen. De Nano AR Coating II van Sony controleert de flare die er vrijwel niet is of zeer subtiel is.

Secure autofocus

Dankzij de twee XD lineaire motoren kan je ook geweldig, snelle en secure autofocus verwachten. Dit komt doordat er geen bewegende onderdelen in het objectief zitten.

De FE 35mm f/1.4 G Master heeft 11 afgeronde diafragmabladen die voor de allerbeste bokeh-kwaliteit zorgt. En het interne focussysteem zorgt ervoor dat de lens tijdens het focussen niet van brandpuntsafstand veranderd, hierdoor krijg je scherpere foto’s. De minimale scherpteafstand is 27mm bij autofocus en 25mm bij handmatige focus.

Prijs en beschikbaarheid

Volgens Sony is de lens beschikbaar vanaf februari 2021 met een prijs vanongeveer €1500. Dit is ongeveer even duur als de Sony Distagon T* FE 35mm f/1.4 ZA. De Sony variant is geen vervanging voor die van Zeiss zegt Sony.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Volg ons op facebook en mis nooit de belangrijkste berichten! 

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0