Search
Close this search box.

Tamrons superzoom voor Sony doet andere zooms vergeten

Geüpdate op 30/07/2022 door Yoreh

De nieuwe superzoom van Tamron heeft met een zoombereik van 50 to 400mm vele soorten fotografie gedekt. Heb je nog wel een andere all-round zoomlens nodig?

Uiteraard mis je met een 50mm lens de groothoeken, maar je bent wel klaar om portret-, sport-, wild- en straatfotografie vast te leggen. De Tamron 50-400mm f/4.5-6.3 Di II VC VXD is dus voor een hoop doeleinden in te zetten.

De lens is ontworpen voor full frame Sony camera’s, zoals de Sony A7 IV. Maar, je kunt het objectief ook op een APS-C body zetten. Dat betekent dat je zoom op een Sony A6600 tot 1.5x wordt vergroot: 75-600mm.

Tamron 50-400mm f Tamron 50-400mm f/4.5-6.3 Di II VC VXD eigenschappen

Ondanks het bereik van 50-400mm weegt de Tamron lens niet veel en is hij ook niet al te groot. Het objectief meet 18.3 centimeter lang en weegt 1,15KG. Dat is lichter dan de Sony FE 100-400mm lens (1.395 gram) en Sigma’s 150-600mm van 2,1 KG. Dit zorgt er dus voor dat je de zoomlens makkelijker in je cameratas stopt en meeneemt op langere trips.

Nog niet alle details bekend

Tamron heeft nog niet alle eigenschappen van de nieuwe superzoom bekend gemaakt. Uiteraard willen we weten wat de lens gaat kosten. Wel weten we dat de minimale scherpstelafstand 25 tot 50 centimeter is en dat het VXC (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineaire autofocussysteem wordt gebruikt. Dit zorgt voor een goede en stille autofocus.

We moeten volgens Tamron nog tot het eind van het jaar op het objectief wachten, maar dit kan volgens hen langer duren vanwege het wereldwijde onderdelen tekort.

Vooralsnog wordt de lens alleen voor Sony E-systemen ontwikkelt en het bedrijf heeft niet aangegeven of het ook voor het Fujifilm X-systeem gaat werken.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

 

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter