Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wellicht tot 7 nieuwe Canon EOS R camera’s in 2021, waarvan een met 90MP.

Geüpdate op 11/01/2021 door Yoreh

Canon heeft dit jaar niet alleen twee nieuwe systeemcamera’s uitgebracht, ook hebben ze nieuwe cinema bodies aangekondigd. Je zou denken dat ze er wel even klaar mee zijn, maar Canon zet vol in op een groter marktaandeel in de camera branche en doet dat met 7 nieuwe Canon EOS R en Cinema bodies.

De Canon EOS R5 en de EOS R6 zijn al beschikbaar. Daarnaast is de EOS C70 systeem cinema camera aangekondigd die de allerbeste 4K film aflevert. Het is al een tijdje dat er geruchten gaan over een 90MP camera, maar de geruchten worden steeds concreter. Alle genoemde camera’s zijn onder voorbehoud. Vanwege de pandemie zijn er vertragingen opgelopen en kunnen er nog meer vertragingen optreden. Dit heeft te maken het (tijdelijk) sluiten van fabrieken en een tekort aan bepaalde materialen omdat deze (tijdelijk) niet kunnen worden geleverd.

Canon EOS RS 90MP

De EOS RS zou een hoge resolutie versie van de R5 zijn en daarmee ook de Canon EOS 5Ds vervangen. Op dit moment wordt het model getest door professionals volgens CanonRumors. Volgens de website is de resolutie van de EOS RS zeker twee keer zo groot als die van de EOS R5, maar zal dit model zich niet zo veel richten op film. Het wordt dus een echte fotograaf camera.

Professionele Canon EOS R1

De Canon EOS R1 wordt het ultieme vlaggenschip en is de systeemcamera tegenhanger van de Canon EOS 1D X Mark III. De R1 is een van de camera’s waarvan het nog niet zeker is of hij in 2021 of later arriveert. Volgens geruchten website CanonRumors kunnen we de camera (aankondiging) in ieder geval verwachten vóór de Olympische Spelen in Tokio deze zomer.

Canon EOS RP vervanging

Na de Canon EOS R werd de EOS RP in het leven geroepen en die is inmiddels wel doe aan vervangen. De vervanging van instapmodel EOS RP krijgt allerlei verbeteringen.

Grote broer van de EOS RP

Canon heeft een probleem in de EOS R-serie en dat zijn de prijzen. Tussen de EOS RP en de EOS R6 zit nog een enorm verschil van bijna €1500. Daartussen zit de EOS R nog, maar deze is flink verouderd. Volgens CanonRumors komt er nog een extra camera om dat gat op te vullen. Wat de naam is, is nog niet bekend, maar hij zal geen EOS R Mark II heten.

Canon-eos-r7-mock-up- 2

Mock-up van Canon EOS R7

APS-C Canon EOS R7

Hoewel Canon altijd ontkende dat het APS-C modellen zou gaan maken, lijkt het er toch van te komen. De Canon EOS R7 zou halverwege 2021 uitkomen, maar er is nog onzekerheid. Passen de RF-lenzen er wel op of moet je aan de slag met EF of M-lenzen?

Canon EOS C50 en C90

De Canon EOS C70 cine systeemcamera is inmiddels al aangekondigd, maar gaat spoedig vergezeld worden door de EOS C50 en C90. Deze nieuwe RF-vatting camera’s komen uit in de eerste helft van 2021.

De huidige Canon EOS R-familie

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.