Search
Close this search box.

Bekijk de 195 MILJARD pixel foto van Shanghai: zelfs gezichten zijn te zien

Geüpdate op 30/08/2020 door Yoreh

Het Chinese creatieve bureau BillionPixel is al enige tijd bezig om foto’s te maken met een zo’n groot mogelijke resolutie. De 360 graden 195 miljard pixel foto, genomen vanaf een wolkenkrabber in Shanghai, is zo gedetailleerd dat je zelfs de gezichten van voorbijgangers kan zien.

De fotografen hebben niet alleen foto’s in Shanghai gemaakt. Ook plekken als Barcelona, Reykjavik, Singapore en Macao hebben miljarden pixel foto’s gekregen. De foto in Shanghai is genomen vanaf de Oriental Pearl Tower.

195-miljard-pixel-foto-in-shanghai-

Foto: BillionPixel

De foto bestaat al een tijdje en kreeg in het eerste jaar op de website meer dan 8.2 miljoen pageviews. De foto bestaat uit 2000 losse foto’s die later aan elkaar zijn gezet. Voor het maken van deze foto is de Canon EOS 5D mark IV gebruikt. De 195 miljard pixel foto kan je bekijken via de website van BillionPixel.

195-miljard-pixel-foto-in-shanghai-

Foto: BillionPixel

Het record van grootste foto ter wereld staat op naam van In2White met 365 miljard pixels en is genomen bij Mont Blanc in Europa. De foto is genomen met een Canon 70D APS-C spiegelreflexcamera met een Canon EF 400mm f/2.8 II IS objectief en een Canon Extender 2x III.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

beste-4k-6k-8k-camera-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter