Zoek
Sluit dit zoekvak.

Canon EOS R3 aangekondigd: beweeg AF-punten met je ogen en 30 foto’s per seconde

Geüpdate op 29/04/2021 door Yoreh

Canon heeft de EOS R3 geïntroduceerd, een full frame systeemcamera die net onder de EOS R1 komt. Je maakt tot 30 foto’s per seconde en beweegt de autofocuspunten met je ogen! 

Het eerdere gerucht over de EOS R3 klopte dus helemaal en Canon zal binnenkort de EOS R3 officieel aankondigen, met volledige specificatie lijst. Het gaat om een professionele camera bedoeld voor voornamelijk sport- en nieuwsfotografen. De EOS R3 plaatst zich naast topmodellen als de Canon EOS R5 en Sony A1.

Wees de eerste die de EOS R3 in handen heeft door een pre-order te plaatsen bij Kamera-Express.nl of Kamera-Express.be!

Nieuwe sensor

In de EOS R3 zit ook een gloednieuwe Backside Illuminated (BSI) sensor voor de “volgende generatie Duals Pixel CMOS AF” en de Eye Control Function autofocus.

back-side-illuminated-bsi-uitleg-cameradeals

Back Side Illuminated (BSI) sensor

De Stacked sensor (voor het eerst ooit in een EOS-camera) zorgt ervoor dat je minimaal rolling shutter beleeft en dat is broodnodig als je snel bewegende objecten wilt vastleggen. Hierbij werkt de AF/AE volledig tijdens het continu schieten.

Geen Canon EOS 1DX Mark III vervanging

Canon zegt dat de EOS R3 geen vervanging is van de EOS 1Dx Mark III. maar wel professionele functies van dit model zal hebben. Denk hierbij aan weerbestendigheid en bouw. Daarbij heeft de camera ook een verticale grip, wat meestal wordt gereserveerd voor de vlaggenschip modellen.

Canon-EOS-R3-met-400mm-f-2-8-L-is-usm-cameradeals-be

Waarom de naam EOS R3?

Als je kijkt naar de hedendaagse EOS-lijn, dan lijkt een R3-versie niet heel logisch. Op dit moment hebben we met de EOS R5 en EOS R6 systeemcamera’s die de spiegelreflexcamera varianten, 5D en 6D hebben vervangen en er is nooit een 3D-model geweest.

Nog vóór het digitale tijdperk was er wel een EOS-3, een Canon camera waarbij je de focus met je ogen kon bewegen. Canon heeft deze technologie afgestoft en sterk verbeterd om zo in de EOS R3 te verwerken.

De originele naam Eye Controlled Focus heet nu Eye Control Function. Volgens Canon kan je nu nóg scherper en natuurlijk scherpstellen op het object dat de fotograaf volgt.

De Canon EOS R3 zal ook een vernieuwde versie van het vertrouwde Dual Pixel AF II bevatten, zodat je niet altijd met je ogen hoeft te focussen. Dit systeem zit ook in de EOS 1Dx Mark III, EOS R5 en EOS R6.

Productaankondiging

Voor nu is het nog een productaankondiging en dat betekent dat Canon de camera nog ontwikkelt. Daarom zijn er nog geen volledige specificaties beschikbaar. Hetzelfde gebeurde bijvoorbeeld ook bij de Nikon Z9, waarvan wel specificaties zijn gelekt. Het lijkt erop dat de EOS R3 later dit jaar, na de Olympische Spelen, officieel wordt aangekondigd.

Specificaties Canon EOS R3

  • BSI Stacked CMOS-sensor
  • Digic X beeldprocessor
  • 30fps coninu fotografen met AF/AE tracking én oog, hoofd en lichaam detectie
  • Eye Control Function autofocus
  • Nieuwe generatie Dual Pixel II CMOS AF
  • Bouw, kwaliteit en weerbestendigheid van EOS-1D serie

Wees de eerste die de EOS R3 in handen heeft door een pre-order te plaatsen bij Kamera-Express.nl of Kamera-Express.be!

Bekijk ook: de beste full frame systeemcamera’s

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter