Zoek
Sluit dit zoekvak.

Canon EOS R3 aangekondigd met Eye-control, 6K en BSI 24.1MP

Geüpdate op 14/09/2021 door Yoreh

Het is misschien we de grootste (Canon) aankondiging van het jaar; de Canon EOS R3 is er officieel. De Camera heeft 6K RAW-filmmogelijkheden, fotograferen met 30fps en een full frame BSI 24.1MP sensor. 

De Back Side Illuminated (BSI) sensor heeft een andere opbouw en gaat efficiënter om met het inkomende licht. Dit betekent dat er meer informatie wordt opgenomen, waardoor je betere foto’s en video’s krijgt. Daarnaast werk je op de EOS R3 met een ISO van 100 tot 102,400 en dat is uit te breiden tot 50-204,800.

canon-eos-r3-systeemcamera-cameradeals

Snelle Stacked Sensor

De Canon EOS R3 maakt gebruik van een Stacked constructie, waarbij verschillende lagen op elkaar zijn geplakt. Ook dit komt de verwerking van informatie en licht ten goede en maakt de sensor een stuk sneller. Dit houdt in dat je tot 30 foto’s per seconde elektronisch schiet, met een buffer van 540 JPEGs of 150 RAWs. Of je schiet 12fps met de mechanische sluiter met een buffer van 1000 JPEGs of RAWs.

canon-eos-r3-systeemcamera-cameradeals

Geen rolling shutter meer

Het effect dat je een verbogen bus, paal of gebouw ziet heeft te maken met Rolling Shutter. Rolling shutter is de manier hoe de sensor wordt uitgelezen en dit effect is bijna nooit wenselijk. Dankzij de extreem snelle uitleessnelheid van de sensor is dit negatieve effect bijna volledig verholpen. De snelheid van de sluiter gaat tot maar liefst 1/64,000.

canon-eos-r3-systeemcamera-cameradeals

Filmen in 6K RAW

Met de 24.1MP full frame sensor maak je videobeelden in 6K RAW. Hierbij is het mogelijk om oversampled 4K 60fps te schieten. Schiet in je normale 4K, dan haal 120fps. In het veld blijkt dat deze beelden scherper zijn dan die van de Canon EOS R5. Daarbij zijn alle autofocus modussen beschikbaar in elke filmstand.

canon-eos-r3-systeemcamera-cameradeals

De beste autofocus

De Canon EOS R3 heeft dezelfde geweldige gezichts- en oogdetectie van de EOS R5 en EOS R6 en kan ook voertuigen herkennen. Deze techniek wordt ondersteund door de Dual Pixel CMOS Autofocus II.

canon-eos-r3-systeemcamera-cameradeals

Canon Eye Detect AF

De grootste innovatie vinden we in het nieuwe Canon Eye Detect AF systeem, waarbij de camera de beweging van je oog volgt en daar vervolgens op focust. Je kan dus gewoon naar een object kijken, via de zoeker, en de EOS R3 focust daar dan automatisch op. De functie is echter niet gemaakt om snel bewegende objecten, zoals vogels, mee vast te leggen. Denk meer aan een grote groep mensen waarvan je op één persoon wil focussen. Met deze techniek ben je geen tijd meer kwijt aan handmatige de AF-lock te verplaatsen.

canon-eos-r3-systeemcamera-cameradeals

Beeldstabilisatie

Net zoals in de Canon EOS R5 en EOS R6 is er geweldige beeldstabilisatie aan boord. De stabilisatie gaat tot 8 stops wanneer je deze met bepaalde goede RF Objectieven gebruikt.

canon-eos-r3-systeemcamera-cameradeals

Kantelbaar scherm

Aan de achterzijde van de camera zit een vari-angle touchscreen met een resolutie van 4.15 miljoen dots. De camera is volledig weerbestendig en heeft dezelfde classificatie als die van de Canon EOS 1Dx Mark III.

De volledige aankondiging van de Canon EOS R3

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS R3 kost €6099 en je kan (gratis) een pre-order plaatsen.

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter