Zoek
Sluit dit zoekvak.

Canon EOS Rs: 75MP camera specificaties (tot nu toe)

Geüpdate op 08/12/2019 door Yoreh

Na de aankondiging van de Canon EOS 1DX Mark III en EOS Ra lijkt het er op dat de Canon EOS Rs er aan komt. Dit 75 megapixel monster ontbrak nog in de EOS R-lijn en is bedoeld voor de personen die met extreme details of in de print werken. In dit bericht lees je wat er tot nu toe bekend is over de Canon EOS Rs. 

Volgens Canon Rumors wordt de EOS Rs aangekondigd in februari 2020, terwijl de release datum niet veel later bekend wordt. Een belangrijk aspect van de camera zal de IBIS – interne beeldstabilisatie – zijn.

Aan een 75 megapixel full-frame camera hangt natuurlijk een behoorlijk prijskaartje en de camera lijkt tussen de €3250 en €3900 te gaan kosten. Dit ligt dicht bij de prijs van de grootste concurrent; de Sony A7R IV.

Canon EOS Rs specificaties

Waar eerder nog het gerucht ging dat er een 83 megapixel in de camera zou zitten, is het nu dus duidelijk dat het een 75 mepapixel sensor wordt. Dit verschil is voor de meeste mensen verwaarloosbaar. Daarnaast zal een enkele foto van 75mp een enorm bestandsformaat hebben. Zo neemt één foto van 61mp op de Sony A7R IV al 120mb aan ruimte in beslag. Gelukkig helpt het nieuwe Cannon C-Raw formaat om de foto’s wat kleiner te houden.

Een vernieuwde Digic 9 processor helpt om een groot dynamisch bereik te behalen, net zoals in de Canon 1DX Mark III te vinden is.

Waar de Canon EOS R nog geen dual cards slots en een joystick had, zal de Rs deze wel hebben. Dat is goed nieuws, want veel gebruikers miste deze twee opties. Verder zal de EOS rs een volledig kantelbaar OLED touchscreen hebben, een zoeker met een hoge resolutie en de camera is weesbestendig.

We zijn heel benieuwd naar de volledige specificatielijst en hoe deze camera zich heeft verbeterd ten opzicht van andere EOS R en concurrerende modellen. Zodra er nieuwe informatie is, vind je het hier!

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0