Zoek
Sluit dit zoekvak.

China beperkt export DJI drones naar Europa, wat nu?

Geüpdate op 03/08/2023 door Yoreh

Vanaf vandaag ondervinden fabrikanten van computerchips aanzienlijke belemmeringen bij het verkrijgen van de benodigde grondstoffen in China. Het land heeft namelijk exportrestricties opgelegd voor twee belangrijke grondstoffen die cruciaal zijn voor de computerchipindustrie. Op 1 september zullen er bovendien ook restricties van kracht zijn voor de export van drones en drone-apparatuur. Volgens RTL Nieuws-correspondent Roland Smid is dit een vergeldingsactie van China.

Essentieel voor germanium

Het betreft de export van de metalen gallium en germanium, die essentieel zijn voor de productie van chips en voornamelijk in China worden geproduceerd. Volgens een recent rapport van de Europese Commissie komt ongeveer 83 procent van het wereldwijd geproduceerde germanium en 94 procent van het wereldwijd geproduceerde gallium uit China. Deze metalen zijn bijproducten van de productie van zink en aluminium.

Vergelding

De exportbeperkingen zijn een reactie op de restricties die andere landen hebben ingesteld voor de export van computerchip technologie naar China. China lijkt boos te zijn over deze exportrestricties en neemt nu vergeldingsmaatregelen. RTL Nieuws-correspondent Roland Smid geeft aan dat de timing van deze actie geen toeval lijkt te zijn.

Verwacht wordt dat de beperkingen op de export van de twee grondstoffen zullen leiden tot hogere kosten. Dit zal uiteindelijk ook gevolgen hebben voor de producten waarin deze materialen worden gebruikt.

DJI-Air-3-drone-prijzen-uitvoeringen-en-review-camera-deals

De net nieuwe DJI Air 3 is op dit moment nog gewoon verkrijgbaar.

Naast gallium en germanium worden beide metalen ook elders geproduceerd. Germanium wordt naast China ook in Rusland en de Verenigde Staten gemaakt, terwijl gallium ook wordt geproduceerd in Japan, Zuid-Korea, Rusland en Oekraïne.

Geen drones uit China

Tegelijkertijd voert China exportbeperkingen in voor drones, met als doel ‘de nationale veiligheid en belangen te beschermen’, volgens het Chinese ministerie van handel. Deze restricties zijn van toepassing op onder andere consumenten drones van het populaire merk DJI.

Deze beperkingen lijken direct verband te houden met de oorlog in Oekraïne, waar kleine drones worden ingezet voor verkenningsvluchten en soms zelfs voor aanvallen met explosieven.

Drone-met-drop-tool-bom-granaat-cameradeals-2

DJI drone in Oekraïne met speciale tool om bommen en granaten op de vijand te laten vallen.

Chinese exporteurs moeten nu vergunningen aanvragen voor verschillende drone componenten, waaronder motoren, lasers, fotoapparatuur, communicatieapparatuur, radar en anti-drone systemen. Alle consumenten drones die voor militaire doeleinden kunnen worden ingezet, vallen ook onder deze restricties. China wil hiermee laten zien dat het een verantwoordelijk land is dat wereldwijde veiligheidsinitiatieven ondersteunt en zich inzet voor wereldvrede, aldus het ministerie van handel in een verklaring.

In het verleden zijn Russische drones die in Oekraïne werden ingezet, gevonden en deze bleken in China te zijn gemaakt. Ook Oekraïne maakt gebruik van drones voor aanvallen, zoals op de Krim-brug en in Moskou.

Wat nu?

Uiteraard hebben winkels nog een grote voorraad aan drones en het lijkt er niet op dat China drones compleet uit Europa wil weren omdat dit te veel geld zou kosten. DJI heeft net de DJI Air 3 uitgebracht en die willen ze natuurlijk verkopen. Dat er geen drones in de schappen liggen lijkt onwaarschijnlijk, maar ze kunnen wel een heel stuk duurder worden. Mocht je van plan zijn er een te kopen, dan kun je beter opschieten. Neem een kijkje in de lijst van de beste drones van dit moment om de perfecte drone en prijzen voor jou te vinden.

Lees ook: Oekraïne vraagt burgers consumenten drones te gebruiken ter verdediging

Wat is Camera Deals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

Camera Deals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Camera-instellingen-Abdulmeilk- Aldawsari-cameradeals

Lees alles over camera-instellingen en specificaties

camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Ultieme-gids-Welke-camera-past-bij-mij-stappenplan-camera-deals-766

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0