De 10 bestverkochte camera’s van 2021 in Japan

Geüpdate op 31/01/2022 door Yoreh

Elk jaar zien we wat de best verkochte camera’s zijn en dat zegt een hoop over de huidige markt. Japan heeft zijn lijst bekendgemaakt en opvallend genoeg zitten er geen Nikon of spiegelreflexcamera’s tussen.

De populairste camera is de Sony A6400 en deze zien we al jaren hoog scoren. Ook de Canon EOS M50 Mark II komt vaak in het lijstje voor en is, samen met de EOS M50, al jaren ongekend populair. Beide camera’s komen meerdere keren in de top-10 voor, in verschillende kit samenstellingen. Niet gek, deze twee camera’s staan al lange tijd in onze lijst van beste systeemcamera’s van dit moment.

De 10 best verkochte camera’s 2021 in Japan

De lijst is vrijgegeven door het Japanse BCN Retail en heeft de data van ongeveer 40% van alle verkopen in Japan. Dit is inclusief de grootste camerawinkels van het land. Sommige van de genoemde camera’s worden niet verkocht in Europa, zoals de Olympus PEN E-PL10 en Fujifilm X-A5.

 1. Sony A6400 – Double Zoom Lens Kit, Black
 2. Canon EOS Kiss M2 (Canon EOS M50 Mark II) – Double Zoom Kit, White
 3. Canon EOS Kiss M (Canon EOS M50) – Double Zoom Kit, White
 4. Sony A6400 – Double Zoom Lens Kit, Silver
 5. Sony ZV-E10 – Power Zoom Lens Kit, Black
 6. Canon EOS Kiss M2 (Canon EOS M50 Mark II) – Double Zoom Kit, Black
 7. Canon EOS Kiss M (Canon EOS M50) – Double Zoom Kit, Black
 8. Fujifilm X-A5 – Lens Kit, Silver
 9. Olympus PEN E-PL10 – EZ Double Zoom Kit, White
 10. Fujifilm X-A5 – Lens Kit, Brown

Voornamelijk oude camera’s

Opvallend in deze lijst is dat alleen de Sony ZV-E10 en EOS M50 Mark II recentere camera’s zijn, terwijl de Sony A6400, EOS M50, Fujifilm X-A5 en Olympus E-PL10 allemaal minstens drie jaar oud zijn.

Een reden dat je vooral oudere camera’s in de lijst ziet kan te maken hebben met het wereldwijde componenten tekort. Vanwege de pandemie hebben vele fabrieken moeten sluiten en zijn er vertragingen ontstaan. Zo kiest Sony er bijvoorbeeld voor om hun chips van de Playstation 5 voorrang op de camera’s te geven.

Geen Nikon en spiegelreflexcamera’s

Nikon, spiegelreflexcamera’s, full frame en Micro FourThirds camera’s zien we niet in de lijst voor komen en vooral het ontbreken van Nikon is opvallend.

De bestverkochte camera’s van 2021

Wij horen graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0