De Canon EOS R100 is een prima upgrade vanaf je smartphone

Geüpdate op 24/05/2023 door Yoreh

Met de Canon EOS R100 heeft Canon een instapmodel systeemcamera op de markt gebracht dat smartphone gebruikers moet overhalen en groter systeem te gebruiken. 

De Canon EOS R100 is bedoeld voor de smartphone gebruikers die betere kwaliteit van hun camera verwachten en daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De EOS R100 weegt 365 gram en is daarmee de lichtste camera uit de EOS-R serie en gebruikt een sensor die 4x groter is dan die van de meeste smartphones. Een grotere en betere sensor, betekent altijd een betere foto. Met een prijs vanaf €599 is de camera ook goed betaalbaar. De EOS R100 is door Canon onder de EOS R50 gepositioneerd. De EOS R100 kan worden vergeleken met de Canon EOS 2000D spiegelreflexcamera.

Canon-EOS-R100-budget-systeemcamera-camera-deals

Canon EOS R100

Voor fotografen met een budget

In de EOS R100 zit een APS-C Crop sensor met 24 megapixels, wat meer dan genoeg is voor het printen van foto’s op groot formaat. Met deze sensor ben je daarbij ook verzekerd van hoge beeldkwaliteit. Omdat het om een budget camera gaat, heeft de EOS R100 geen aanraakscherm en het scherm is ook niet kantelbaar. Maar, het menu van de systeemcamera is simpel en makkelijk en helpt de fotograaf met het maken van strakke plaatjes.

Canon-EOS-R100-budget-systeemcamera-camera-deals

Creatieve assistentie

De hulpfunctie Creative Assist op de EOS R100 helpt je snel het contrast, helderheid en zelfs de achtergrond vervaging aan te passen. Zoals we zeiden, het is een upgrade van je smartphone en die heeft meestal dezelfde mogelijkheden in de telefoon zitten.

Canon-EOS-R100-budget-systeemcamera-camera-deals

Dual Pixel autofocus

Hoewel het om een budget camera gaat, gebruikt Canon wel hun originele Dual Pixel Autofocussysteem, waarbij gezichten en ogen worden herkend. Daarbij zijn de ISO-waardes in te stellen van 100 tot 12800 en kun je tot 6.5 foto’s per seconde maken. Wat meer dan genoeg is voor actiefoto’s.

Canon-EOS-R100-budget-systeemcamera-camera-deals

Filmen in 4K

Het instapmodel systeemcamera richt zich voornamelijk op het maken van foto’s, maar als je dan toch een video wil maken, dan kan dit in 4K 25fps. Tijdens het maken van 4k film wordt een 1.55x crop toegepast en werkt de Dual Pixel autofocus niet. In Full HD zijn 60 frames per seconde mogelijk, terwijl 120fps slowmotion mogelijk is in 720p.

Canon-EOS-R100-budget-systeemcamera-camera-deals

Hybrid Auto

De Hybrid Auto functie is te vergelijken met ‘live photo’ op een smartphone. Wanneer je een foto neemt, wordt er ook een video van 2 tot 4 seconde opgenomen. Op deze manier heb je van elke herinnering ook een live-moment.

Canon-EOS-R100-budget-systeemcamera-camera-deals

Prijs en beschikbaarheid Canon EOS R100

De Canon EOS R100 body kost €599 en is ook beschikbaar in pakketten. Met de R100 is ook de RF 28mm F2.8 STM lens geïntroduceerd, wat het kleinste RF-objectief in de RF-serie is op dit moment. De R100 is ook in pakketten verkrijgbaar.

Klik op de tabbladen hieronder om de prijzen van de R100 body, R100 + RF 24-105mm en R100 + RF-s 18-45mm te zien.

Yoreh

Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart