Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Canon EOS R7 komt in derde kwartaal 2022 met RF-s lenzen?

Geüpdate op 11/05/2022 door Yoreh

Canon heeft de ambitie uitgesproken om vele camera’s uit te brengen en wilde daar eigenlijk al in 2021 mee beginnen. Dat is niet gelukt en nu lijkt het erop dat we in 2022 wel nieuwe modellen gaan zien. De EOS R7 is bevestigd en zou in het vierde kwartaal van dit jaar moeten worden aangekondigd.

Update - 11-05-22Inmiddels lijkt het erop dat de EOS R7 en EOS R10 APS-C modellen worden aangekondigd op 24 mei 2022

De Canon EOS R7 is de opvolger van de spiegelreflexcamera versie, EOS 7D en 7D Mark II. Volgens Canon Rumors heeft Canon aangegeven dat de EOS R7 is vertraagd en aan het einde van dit jaar een aankondiging moet krijgen. De EOS 7D en 7D Mark II waren mateloze populaire APS-C camera’s en we verwachten dat ook de EOS R7 een APS-C model wordt.

Tot nu toe heeft Canon weinig losgelaten over de nieuwe EOS-modellen, maar dat het een camera met APS-C sensor wordt, lijkt waarschijnlijk. Uiteraard kunnen we de techniek verwachten die zich in andere EOS R-modellen bevind, maar dan met een kleinere sensor. Deze camera zou vooral de nieuwe fotografen moeten aantrekken en dat wil Canon doen door de EOS R7 aantrekkelijk te prijzen.

Wat we weten over de Canon EOS R7

De APS-C sensor, met 1.6x crop, heeft waarschijnlijk 32 megapixels, is Back Side Illuminated (BSI) en gaat gebruikmaken van een Digic X Processor.

Sport en wild fotografie camera

Doordat je een crop van 1.6x op de sensor hebt, ben je tijdens het inzoomen dus 1.6x verder dan wat het getal aangeeft. Samen met de waarschijnlijke burst snelheid van 20 foto’s per seconde, is dit een geweldige camera voor sport- en wildlife fotografie.

Filmen in 4K

Uiteraard gaat filmen in 4K mogelijk zijn en waarschijnlijk met 60 frames per seconde. In Full HD gaat dit waarschijnlijk tot 240fps.

Canon-EOS-R7-in-2021-cameradeals.be

Dubbele kaartsleuven

Om de ervaren gebruikers aan te spreken zullen er waarschijnlijk dubbele kaartsleuven in de body worden geplaatst. Geruchten zeggen ook dat de accessoireschoen hetzelfde zal zijn als die van de EOS R3. Deze kan informatie en stroom doorvoeren, wat voor een betere workflow zorgt.

Nieuwste technieken

Uiteraard zal de  Canon EOS R7 de nieuwe technieken overnemen van zijn grotere broers. Denk hierbij aan de nieuwe autofocus technieken, waarbij gezichten, ogen, mensen en dieren worden herkend.

Prijs en Beschikbaarheid

Naar de prijs gissen we nog, maar de EOS 7D Mark II kostte nieuw zo’n €2000 en we verwachten dat de EOS R7 duurder gaat zijn vanwege alle nieuwe technieken. De verwachting is dat de APS-C camera in augustus 2022 wordt aangekondigd.

Canon RF-s Lenzen?

Volgens een aantal geruchten websites gaan we met de EOS R7 ook Canon RF-s lenzen zien. Dat bevestigt dus dat deze camera een APS-C sensor zal hebben.

Een van de lenzen die we kunnen zien is de Canon RF-S 18-45mm f/4-5.6 IS STM. In full frame termen heeft dit objectief een zoombereik van 28.8-72mm.

Dit nieuwe objectief zou gelijk zijn aan de oudere Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 I STM die wordt gebruik voor de geannuleerde M-lijn. Het zou kunnen dat de RF-s lenzen RF-M gaan heten.

Prijzen van vandaag voor de Canon EOS RP, EOS R6 en EOS R5.

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter