Zoek
Sluit dit zoekvak.

De DJI RS 3 Mini is de ideale reis en Youtube gimbal

Geüpdate op 25/01/2023 door Yoreh

De DJI RS 3 Mini is een kleine en krachtige gimbal stabilizer voor kleine systeemcamera’s. Het haalt alle schokken uit lopen, rennen of bewegen en is ideaal voor reizigers of Youtubers en vloggers. 

De grote broers van de RS 3 Mini, de RS 3 en RS 3 Pro, zijn groter en zwaarder, terwijl de DJI RS 3 Mini maar 795 gram weegt. Dit zorgt ervoor dat je hem makkelijk vervoert en in een hand houdt.

Gemaakt voor compacte systeemcamera’s

Omdat de gimbal kleiner is, is deze niet geschikt voor grote DSLR’s of systeemcamera’s met zware lenzen. De RS 3 Mini kan camera’s tot 2 kilogram dragen. Modellen als de Sony A7S III of Canon EOS R5 passen er wel met gemak op. Voor de meeste videomakers zullen er dus geen belemmeringen zijn. De volledige lijst van geschikte camera’s met de RS 3 Mini is op de DJI website te vinden.

dji-rs3-mini-gimbal-review-en-prijzen-cameradeals

Kleiner en lichter, maar met dezelfde functies

Je hoeft niet bang te zijn dat DJI door het lichtere gewicht ook minder functies op de gimbal heeft geplaatst. Zo is de derde generatie van stabilisatie algoritmes op het model geïnstalleerd. Deze zorgt ervoor dat de stabilisatie wordt aangepast aan jouw loopsnelheid.

DJI-mini-rs-3-mini-is-ideale-gimbal-voor-reizigers-en-youtubers-cameradeals

Foto: DJI

Verticaal filmen

De DJI RS 3 Mini kan ook gemakkelijk verticale beelden maken. Dit is vooral handig als je een content creator voor voornamelijk Instagram of TikTok bent. De nieuw ontworpen quick release plate kun je gemakkelijk aan de verticale arm klikken, om op deze manier verticale beelden te maken. Daarbij is de nieuwe bevestigingsplaat vernieuwd, waardoor deze niet meer los kan komen op momenten dat je dat niet wilt.

DJI RS 3 Mini eigenschappen

Het idee van de nieuwe DJI gimbal is dat deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Zo is Wireless Bluetooth Shutter aanwezig, zodat er geen kabels meer nodig zijn die ergens aan kunnen blijven hangen. Wanneer je een Sony camera met compatibele lens gebruikt kun je zelfs de optische of digitale zoom bedienen via de gimbal.

dji-rs3-mini-gimbal-review-en-prijzen-cameradeals

Knoppen en scherm

Op de RS 3 Mini zit een 1.4-inch kleuren touchscreen, waarmee je tussen de drie modussen kunt kiezen. Aan de zijkant zit een NATO poort voor extra accessoires. Denk aan een extra lamp of microfoon. Op een volle accu lading gebruik je de gimbal tot 10 uur, terwijl het opladen maar twee en een half uur duurt. Genoeg voor lange reis- en draaidagen dus.

Je kunt nu dus aan de slag met heel stabiel materiaal dat je alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Bekijk de beste camera’s, beste reiscamera’s of beste vlogcamera’s om te zien welke bij de DJI RS 3 Mini past.

dji-rs3-mini-gimbal-review-en-prijzen-cameradeals

Prijzen en beschikbaarheid

De DJI RS 3 Mini is te koop voor €389 als losse gimbal en €718 als creator combo. Hierbij zit ook de DJI Mic, draadloze microfoon.

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor DJI RS 3 Mini stabilizer
Laatste updates:
 • €299,00 - 10/05/2024
 • €379,00 - 16/04/2024
 • €389,00 - 21/03/2024
 • €375,00 - 17/03/2024
 • €379,00 - 25/01/2024
Sinds: 25/01/2024
 • Hoogste prijs: €389,00 - 21/03/2024
 • Laagste prijs: €299,00 - 10/05/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 25/05/2024 19:06
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0