De Fujifilm Instax Square SQ40 instant camera krijgt sunset foto papier

Geüpdate op 15/06/2023 door Yoreh

Het persbericht voor de Fujifilm Instax Square SQ40 instant camera is gelekt en heeft een traditionele retro look en Instax Square instant fotopapier. 

De werelden van de Instax Mini-serie en de Instax SQ1 komen bij elkaar. De Square SQ40 heeft namelijk de retro look van de kleine camera’s en ook de vierkante fotoprints van de grotere SQ1.

De Instax Square SQ40 heeft een strak zwart ontwerp met grijze accenten, die zeker gedachten van het verleden oproepen. De strak ontworpen camera lijkt veel op de Instax Mini 40, maar is een stukje groter. Nu Instax een middenweg heeft gevonden tussen de twee formaten hebben we misschien wel een nieuwe gegadigde voor in de lijst van beste instant camera’s van dit moment!

Fujifilm-instax-square-sq-40-instant-polaroid-camera-camera-deals

Twee foto modi

De Instax SQ40 krijgt twee modi, waarvan de Close-up is bedoeld voor het maken van selfies. Fujifilm heeft de minimale focusafstand verkleind, zodat je dicht bij de camera kunt komen voor een scherpte foto. De standaard modus gebruik je voor alle andere soorten foto’s.

Fujifilm-instax-square-sq-40-instant-polaroid-camera-camera-deals

De camera stelt automatisch de belichting voor je in, zodat je snel aan de slag kunt. De lens wordt ingetrokken wanneer de camera uit staat, wat er voor zorgt dat deze minder ruimte in beslag neemt.

Timer?

Het is niet duidelijk of de Instax Square SQ40 ook een timer krijgt, een functie waar veel instant polaroid gebruikers om vragen. Voor hen is het belangrijk om groepsfoto’s te kunnen nemen waar zij ook op staan en een timer voor kunnen gebruiken.

Zoals altijd zijn persberichten een beetje vaag en worden details achterwege gelaten. We moeten dus op de volledige specificatielijst wachten.

Fujifilm-instax-square-sq-40-instant-polaroid-camera-camera-deals

Sunset Square fotopapier

Het nieuwe Sunset Square fotopapier is een nieuw soort papier dat een zacht verloop heeft ingebouwd. Dit geeft dus een extra effect aan de foto’s die doen denken aan een zonsondergang. Je kunt uit verschillende soorten Sunset kiezen, waarbij de randen in een andere kleur aflopen.

Instax Square SQ40 prijs en beschikbaarheid

De Fujifilm Instax Square SQ40 kost €150 en zal vanaf eind juni beschikbaar zijn. Een pakje Sunset Square fotopapier (2x 10 vellen) zal €24,99 kosten.

Fujifilm Instax Mini 40 instant camera
88,95
Prijs Checken
cameranu.nl cameranu.nl
Fujifilm Instax Square SQ1 Instant Camera Glacier Blue
108,00
Prijs Checken
cameranu.nl cameranu.nl
Fujifilm Instax Square SQ1 Instant Camera Terracotta Orange
108,00
Prijs Checken
cameranu.nl cameranu.nl
Fujifilm Instax Square SQ1 Instant Camera Chalk White
108,00
Prijs Checken
cameranu.nl cameranu.nl
Yoreh
Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart