Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Fujifilm Instax Square SQ40 instant camera krijgt sunset foto papier

Geüpdate op 15/06/2023 door Yoreh

Het persbericht voor de Fujifilm Instax Square SQ40 instant camera is gelekt en heeft een traditionele retro look en Instax Square instant fotopapier. 

De werelden van de Instax Mini-serie en de Instax SQ1 komen bij elkaar. De Square SQ40 heeft namelijk de retro look van de kleine camera’s en ook de vierkante fotoprints van de grotere SQ1.

De Instax Square SQ40 heeft een strak zwart ontwerp met grijze accenten, die zeker gedachten van het verleden oproepen. De strak ontworpen camera lijkt veel op de Instax Mini 40, maar is een stukje groter. Nu Instax een middenweg heeft gevonden tussen de twee formaten hebben we misschien wel een nieuwe gegadigde voor in de lijst van beste instant camera’s van dit moment!

Fujifilm-instax-square-sq-40-instant-polaroid-camera-camera-deals

Twee foto modi

De Instax SQ40 krijgt twee modi, waarvan de Close-up is bedoeld voor het maken van selfies. Fujifilm heeft de minimale focusafstand verkleind, zodat je dicht bij de camera kunt komen voor een scherpte foto. De standaard modus gebruik je voor alle andere soorten foto’s.

Fujifilm-instax-square-sq-40-instant-polaroid-camera-camera-deals

De camera stelt automatisch de belichting voor je in, zodat je snel aan de slag kunt. De lens wordt ingetrokken wanneer de camera uit staat, wat er voor zorgt dat deze minder ruimte in beslag neemt.

Timer?

Het is niet duidelijk of de Instax Square SQ40 ook een timer krijgt, een functie waar veel instant polaroid gebruikers om vragen. Voor hen is het belangrijk om groepsfoto’s te kunnen nemen waar zij ook op staan en een timer voor kunnen gebruiken.

Zoals altijd zijn persberichten een beetje vaag en worden details achterwege gelaten. We moeten dus op de volledige specificatielijst wachten.

Fujifilm-instax-square-sq-40-instant-polaroid-camera-camera-deals

Sunset Square fotopapier

Het nieuwe Sunset Square fotopapier is een nieuw soort papier dat een zacht verloop heeft ingebouwd. Dit geeft dus een extra effect aan de foto’s die doen denken aan een zonsondergang. Je kunt uit verschillende soorten Sunset kiezen, waarbij de randen in een andere kleur aflopen.

Instax Square SQ40 prijs en beschikbaarheid

De Fujifilm Instax Square SQ40 kost €150 en zal vanaf eind juni beschikbaar zijn. Een pakje Sunset Square fotopapier (2x 10 vellen) zal €24,99 kosten.

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0