Zoek
Sluit dit zoekvak.

De grootste camera merken in 2022 zijn Sony Canon en OM Digital

Geüpdate op 31/01/2022 door Yoreh

Je zou verwachten Nikon en Canon altijd in de top-3 van grootste systeemcamera cameramerken te zien, maar OM Digital, voorheen Olympus, is over Nikon heen gekropen. Nu bestaat de top drie uit Canon, Sony en OM Digital. 

Het camerabedrijf OM Digital Solutions is de nieuwe naam voor Olympus nadat de cameratak van het bedrijf niet lang geleden werd overgenomen. Dit heeft positieve gevolgen gehad en nu mag OM Digital zich dus bij de grootste drie voegen. Deze gegevens zijn op basis van het BCN onderzoek naar marktaandelen van systeemcamera’s in Japan.

Sony de grootste

Sony is de grootste camerafabrikant en heeft inmiddels een marktaandeel van 32% in 2021, waar dat 27.44% in 2020 was. Ook in 2020 stond Sony eerste. Het Japanse Canon staat tweede met een marktaandeel van 28.2%, wat in 2022 23.78% was. De nieuwe nummer drie is OM Digital die een aandeel van 12.7% in de cameramarkt heeft.

Bekijk ook: de beste systeemcamera’s

Hoewel OM Digital derde staat, hebben ze een grote val meegemaakt. Toen het bedrijf nog Olympus heette hadden ze namelijk een aandeel van 23.37% in de markt. Dat ze over grote merken als Fujifilm en Nikon heen gaan is bijzonder aangezien bijna geen enkele camera hebben uitgebracht.

Canon is nog steeds groot

Op het gebied is Canon nog markt winnaar en heeft een aandeel van 59.8% procent. Nikon staat tweede met 33.9% en Ricoh (Pentax) heeft 5.8% van de markt in handen.

Ook met objectieven is Canon ook de grootste omdat het namelijk 34.01% van de markt in handen heeft. Sony staat tweede van 23.1% en Fujifilm derde met 11.6%.

panasonic-hc-vx1eg-4k-camcorder-zwart-cameradeals-be

Panasonic HC VX1 4K Camcorder

Panasonic wint het met videocamera’s

In de wereld van videocamera’s is Canon nergens te vinden en heeft Panasonic 43.6% van de markt. Daar achter staan Sony (26.3%) en dronemaker DJI. De Chinese fabrikant van drones, gimbals en ook camera’s staat voor het eerst in een top drie lijst en heeft 11.2% van de videocamera markt.

De best verkopende camera’s van 2021 in Japan

In 2021 werden er minder spiegelreflexcamera’s en Nikon camera’s verkocht en dat is terug te zien in de top-10 best verkochte camera’s in japan in 2021. We zien Sony en Canon vaak terugkomen, terwijl Nikon nergens te bekennen is. Het merk dat ooit aan de top stond met alleen Canon, verkeerd nu in de problemen en moet hard werken om weer bovenaan te staan.

 1. Sony A6400 – Double Zoom Lens Kit, Black
 2. Canon EOS Kiss M2 (Canon EOS M50 Mark II) – Double Zoom Kit, White
 3. Canon EOS Kiss M (Canon EOS M50) – Double Zoom Kit, White
 4. Sony A6400 – Double Zoom Lens Kit, Silver
 5. Sony ZV-E10 – Power Zoom Lens Kit, Black
 6. Canon EOS Kiss M2 (Canon EOS M50 Mark II) – Double Zoom Kit, Black
 7. Canon EOS Kiss M (Canon EOS M50) – Double Zoom Kit, Black
 8. Fujifilm X-A5 – Lens Kit, Silver
 9. Olympus PEN E-PL10 – EZ Double Zoom Kit, White
 10. Fujifilm X-A5 – Lens Kit, Brown

Wat is CameraDeals.be?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0