De Leica Q3 heeft grote verbeteringen, maar blijft een dure camera

Geüpdate op 30/05/2023 door Yoreh

De Leica Q3 is op de markt en heeft grote verbeteringen t.o.v. zijn voorganger. Dezelfde sensor en lens worden gebruikt, maar het werkt allemaal net wat soepeler.

De Leica Q2 is nog altijd een populaire camera en kan interessanter worden als de prijzen dalen door de komst van de Q3. De full frame compactcamera is perfect voor straat- en reisfotografie en de Q3 heeft nu ook grote stappen op het gebied van film gemaakt.

Leica-Q3-full-frame-compact-camera-camera-deals

Nieuwste BSI CMOS-sensor

In de Leica Q3 is de nieuwste BSI CMOS-sensor gebruikt, die 60 megapixels heeft. Het is echter mogelijk om in 36MP of 18MP te fotograferen, om zo ruimte te besparen en het proces sneller te maken. Voor elke opties wordt de volledige sensor gebruikt, waardoor je een groter dynamisch bereik tot je beschikking hebt. De ISO-waardes gaan van 50 tot 100,000 en de nieuwste Maestro IV beeldprocessor met L2 Technologie zorgt voor een soepele werking.

Filmen in 8K

Kunnen filmen in 8K-resolutie wordt de nieuwe standaard en Leica zorgt ervoor dat ze helemaal bij blijven. Het H.265 en Apples ProRes codes worden beiden intern ondersteund. Aansluiten op externe apparaten als gimbals, power banks en recorders is mogelijk via de HDMI en USB-C aansluitingen.

Leica-Q3-full-frame-compact-camera-camera-deals

Vaste 28mm lens

De Q3 is een compact camera en dat betekent dat deze een vast, niet verwisselbare lens heeft. De Summilux 28mm f/1.7 ASPH is dezelfde als die van zijn voorganger en geeft een grote hoek, die voor veel doeleinden in te zetten is. Hoewel inzoomen niet mogelijk is, is er wel een digitale zoom die tot 90mm gaat. Het minimale brandpuntsafstand is 30 centimeter, maar dit wordt 17 centimeter wanneer je de lens op Macro zet. Zorg er daar bij voor dat je het diafragma volledig open draait, om op die manier zo veel mogelijk scherp in beeld te krijgen.

Leica-Q3-full-frame-compact-camera-camera-deals

Handige beeld tools

De functie Perspective Controle (LPC) helpt het rechttrekken van lijnen die in beeld wel eens vervormen. Denk aan lijnen in architectuur en gebouwen. De Leica Dynamic Range (LDR) helpt bij het maken van foto’s in JPEG met een groot dynamisch bereik. Dit is eigenlijk de HDR-modus van de camera.

Leica-Q3-full-frame-compact-camera-camera-deals

Sterk verbeterde autofocus in de Leica Q3

Het is de autofocus in de Leica Q3 die grote stappen heeft gemaakt.  De hybride autofocus gebruikt fase detectie, waardoor precieze focus en tracking mogelijk is. De focus herkent mensen, gezichten en ogen, maar ook dieren worden herkend.

blank

Eigenschappen van de Leica Q3 body

Achterop de Q3 zit een OLED zoeker verwerkt met 5.76-megapixels, die kan worden gebruikt voor compositie. Het 3-inch aanraakscherm kan nu ook kantelen, wat fotograferen vanuit lastige hoeken een stuk makkelijker maakt. Het maakt de camera daardoor ook geschikter voor het opnemen van video’s. Dankzij de IP52 certificatie is de camera volledig weerbestendig.

Leica-Q3-full-frame-compact-camera-camera-deals

Makkelijker te verbinden met andere apparaten

Met de Leica Photos App is het overzetten van materiaal makkelijker dan ook, via Bluetooth, Wifi of de speciale iPhone en iPad kabel. Via de app is het mogelijk om de klassieke Leica looks op de foto’s toe te passen.

Leica-Q3-full-frame-compact-camera-camera-deals

Draadloos opladen

Het is echt waar, draadloos opladen is een mogelijkheid. Je hebt hiervoor de optionele Charging Pad en Grip nodig.

Prijs en beschikbaarheid Leica Q3

De Leica Q3 kost €5950, wat het zeker een prijzige camera maakt voor wat hij kan. Je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit, maar imago en merk spelen zeker een rol in deze hoge prijs.  De Leica Q3 is beschikbaar in de bekende camera winkels.

Hieronder de winkels waar je de Leica Q3 kunt kopen:

Leica 19080 Q3 Black PRE ORDER
50,00
Prijs Checken
kamera-express.nl kamera-express.nl
Leica 19080 Q3 Black PRE ORDER
50,00
Prijs Checken
kamera-express.be kamera-express.be
Leica Q3
5.950,00
Prijs Checken
cameraland.nl cameraland.nl
Yoreh
Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart