Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Moza MOIN met 2.5 inch scherm concurreert met de DJI Pocket 2

Geüpdate op 13/04/2021 door Yoreh

Het merk Moza heeft een nieuwe gimbal camera aangekondigd en deze ‘MOIN’ gaat de concurrentie aan met de DJI Pocket 2. Bijzonder aan de Moza MOIN is het 2.5-inch uitklap scherm, waardoor je geen telefoon meer nodig hebt.

De pocket gimbal camera’s zijn een goed alternatief voor goede action camera’s, wanneer je weet dat je hem niet onderwater mee neemt. De ingebouwde gimbal zorgt voor de beste stabilisatie en ze zijn zo klein dat je in je broekzak passen.

3-assige stabilisatie

De Moza MOIN maakt gebruik van 3-assige stabilisatie en heeft de speciale “Deep Red” anti-shake motor control algoritme om de stabilisatie nóg beter te maken.

moza-moin-gimbal-met-groot-uitklap-scherm-cameradeals

Sensor

In de MOIN zit een 1/2.3 inch sensor met 12 megapixels. Hiermee neem je video’s op tot Ultra HD 4K 60fps. Er is ook een speciale 8x slowmotion functie aanwezig in HD. De camera kan het gezicht volgen, heeft een FPV (first person view) modus, panorama en Time-lapse modus. Geluid wordt opgenomen via de ingebouwde stereo microfoons. Foto’s maak je in maximaal 12 megapixels (4000 x 3000)  en sla je op in DNG RAW of JPG. DNG RAW is vooral handig je de foto’s achteraf nog wil kleur bewerken.

Lens

Op de MOIN zit een 14mm lens (35mm-equivalent) met een beeldhoek van 120 graden en heeft een diafragma van f/2.2. De sluitertijd kan je instellen van 1/8000 tot 60 seconden.

Uitklap scherm

Een van de meest interessante eigenschappen van de MOIN is het 2.5-inch uitklap scherm. Bij andere gimbals heb je géén scherm, een mini-LCD, of een houder voor je smartphone zodat je die als scherm kan gebruiken. Al die opties werken, maar zijn ietwat omslachtig. Met het 2.5-inch ingebouwde LCD-scherm heb je niets extra nodig en dat scheelt weer in de bepakking. Het scherm is te kantelen en daarom ook handig als je vanuit lastige hoeken filmt.

moza-moin-gimbal-met-groot-uitklap-scherm-cameradeals

Verschil met de DJI Pocket 2

De DJI Pocket 2 is duurder en de Moza Moin heeft een groter scherm dat draait. Maar, de sensor van de DJI Pocket 2 is groter en kan 64MP foto’s nemen. Daarbij heeft de Pocket 2 meer video-modi voor bijvoorbeeld.

Een lagere prijs komt meestal met compromissen, maar de Moza MOIN is voor zijn prijs een goed alternatief voor de DJI Pocket 2.

De 176 gram wegende Moza MOIN is alleen te koop vanaf de officiële website van Moza.

Bekijk ook: de beste gimbals van dit moment

Prijzen van vandaag voor de DJI Pocket 2

Laatste Amazon prijsupdate was: 02/06/2024 00:50
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0