Search
Close this search box.

De nieuwe iPad Pro is een video bewerking krachtpatser

Geüpdate op 24/10/2022 door Yoreh

De nieuwe iPad Pro heeft de M2-Chip, ProRes Video-opnames, een landschap camera en kan DaVinci Resolve gebruiken. Je hebt alles in handen om zowel een hoogwaardige video op te nemen als te monteren. 

We hebben tot 2022 moeten wachten, maar het is dan eindelijk mogelijk om met een bekender videobewerkingsprogramma aan de slag te gaan op de iPad Pro 2022 (vierde generatie). Dit nieuwe model heeft iPad OS 16, de M2-chip en vier speakers. Aan de achterkant zitten een 12MP Wijde lens, 10 MP Ultra Wijde en 12MP TrueDepth camera. Aan de voorkant vind je een Ultra wijde lens.

In vergelijking; de nieuwe iPad heeft een 12MP camera en de voor- en achterkant. De camera aan de voorkant zit dit keer aan de lange zijde, zodat de camera beter is gepositioneerd tijdens videobellen. De A14 Bionic chip zorgt voor betere prestaties, camera’s en bewerking.

apple-ipad-pro-2022-m2-chip-in-twee-formaten-cameradeals

iPad Pro 12.9″ en 11″

Zelfde formaten

De formaten zijn hetzelfde als vorige edities. Dat betekent dat je de iPad Pro in 11 of 12.9 inch kunt krijgen en de iPad 2022 (10e generatie) in 10.9 inch. Daarbij kun je bij de normale iPad uit vier leuke kleuren kiezen.

M2 Chip

De M2 chip zorgt ervoor dat je ProRes video kunt opnemen en daarbij is de processor 3x sneller dan voorheen. Volgens Apple is het nu mogelijk om een gehele studio in één apparaat te hebben: opnemen, editen en publiceren.

De M2 chip is vooral voor fotografen en filmmakers handig, omdat bewerken een stuk sneller zal gaan. Photoshop loopt soepeler en kan meerdere taken sneller verwerken. De nieuwe functie ‘Apple Pencil hover experience’ kan speciale pennen tot 12mm boven het scherm detecteren. Dit zorgt ervoor dat gebruiker een preview kunnen zien van wat ze gaan tekenen, voordat het daadwerkelijk op het beeld komt.

apple-ipad-pro-2022-m2-chip-photoshop-cameradeals

Photoshop op de iPad Pro

DaVinci Revolve

Tot de iPad Pro 2022 was het iMovie of LumaFusion die het mogelijk maakten om video te bewerken op de iPad. Met iMovie kun je vooral de basis monteren, terwijl LumaFusion je professionelere montages laat maken. Lange tijd was er de hoop de Apple Final Cut Pro naar de iPad zou brengen, maar dat is helaas nooit gebeurd. Alles is nu anders, omdat de iPad Pro nu met DaVinci Revolve komt. Een geliefd professioneel videobewerkingsprogramma dat al jaren voor de desktop beschikbaar is.

Monteren tegen een prijs

Davinci Revolve is alleen beschikbaar op de iPad Pro en je krijgt de M2 chip, high-end camera’s en videobewerkingsprogramma niet voor niets. Het goedkoopste model, de 11-inch, begint bij €1069 euro met 128GB opslag. Het 12,9-inch model begint vanaf €1469 met 128GB opslag. Wil je de grootste opslag op het 12,9-inch model, dan ga je een dikke €3000 betalen. Voor dat geld kun je ook een laptop kopen dicht licht is en nagenoeg hetzelfde kan.

Voor wie is de iPad Pro?

De vraag is dan; waarom zou je een iPad Pro kopen? Ben je een studio editor, dan heb je misschien niet veel aan de iPad Pro 2022. Maar als je veel onderweg bent dan kan het juist heel handig zijn. De betere laptops zijn bijna altijd groter en zwaarder en die wil je niet overal mee naartoe zeulen, aangezien je een hoop zware professionele camera’s hebt. Reis vloggers of filmmakers die altijd op verschillende locaties filmen kunnen zeker baat hebben bij de iPad Pro.

De 8-Cores van de M2 chip zijn 15 procent sneller dan de M1 chip en dankzij d 10-core GPU chip kun je nu makkelijk door 4K-materiaal scollen, zonder haperingen. Wie weet dat zelfs het lichtere 8K-materiaal mogelijk is.

Met LumaFusion kun je prima video’s monteren, maar met Davinci Revolve kun je zelfs de kleurbewerking professioneel afronden. Daarbij is het mogelijk om effecten toe te passen en diep op de details in te gaan. Als jij een rondreizen filmmaker bent, dan wil je waarschijnlijk niet een laptop die groter dan 13- of 15-inch is. De  12.9-inch iPad Pro past in dat geval goed in dat plaatje (en je tas).

ipad-10e-generatie-ipad-2022-cameradeals

De 10e generatie iPad in vrolijke kleuren

Beschikbaarheid

De 11 en 12.9 inch iPad Pro en 10e generatie iPad zijn allen te koop vanaf 26 oktober.

Laatste Amazon prijsupdate was: 22/02/2024 23:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0