De Nikon Z30 is een betaalbare camera voor vloggers en smartphone upgraders

Geüpdate op 29/06/2022 door Yoreh

De Nikon Z30 is de goedkoopste systeemcamera van Nikon tot nu toe en richt zich op vloggers, Youtubers en beginnende fotografen. Nikon gaat de strijd aan met Sony voor de best betaalbare systeemcamera. 

Nikon gaat zich met de Z30 richten op smartphone upgraders en vloggers. Daarmee gaan ze direct de strijd aan met bijvoorbeeld de Sony ZV-E10 systeemcamera.

Over een andere boeg

Nikon gooit het over een andere boeg door de elektronische zoeker weg te laten. Dit is een nadeel voor fotografen, maar het maakt de camera compacter en goedkoper.

Aan de binnenkant lijkt de Nikon Z30 op de Nikon Z50 en Nikon Z fc. Zo zit er een 20.9MP APS-C Sensor in waarmee je tot 11 foto’s per seconde maakt en neem je 4K 30fps en Full HD 120fps slowmotions op.

Nikon-Z30-is-betaalbaar-voor-vloggers-youtubers-en-beginnende-fotografen-cameradeals

We missen de in-body optische beeldstabilisatie, maar er is wel een elektronische e-VR stabilisatie aanwezig, die een 1.3x crop tot gevolg heeft. Voor sommige videomakers zal Warp Stabilisation in Premiere Pro misschien beter werken.

Nikon-Z30-is-betaalbaar-voor-vloggers-youtubers-en-beginnende-fotografen-cameradeals

Gemaakt met de ingebouwde filters

Creativiteit

Nikon heeft voor de creatieve gebruiker 20 ingebouwde filters toegevoegd. Deze geven je foto’s en video’s een andere look en feel en zijn uiteraard van hogere kwaliteit dat de ingebouwde filters op bijvoorbeeld TikTok en Instagram.

Nikon-Z30-is-betaalbaar-voor-vloggers-youtubers-en-beginnende-fotografen-cameradeals

Gemaakt met de ingebouwde filters

Snelle autofocus

Een snelle autofocus is belangrijk en onmisbaar voor vloggers. De Nikon Z30 maakt gebruik van een hybride AF-systeem waarbij Fase-detectie en contrast-detectie AF worden gecombineerd. Uiteraard krijg je niet dezelfde autofocus als bij vlaggenschip Nikon Z9, maar wel ongeveer dezelfde als die van de Nikon Z6 en Z7. Dat komt er op neer dat gezichten, mensen ogen en dieren in foto’s en video’s goed worden gevolgd.

Nikon-Z30-is-betaalbaar-voor-vloggers-youtubers-en-beginnende-fotografen-cameradeals

Vari-angle scherm

Een upgrade vergeleken met de Nikon Z50 is een vari-angle touchscreen. Dit scherm kun je alle kanten opdraaien en daarmee in de juiste positie zetten voor selfie opnames. Opladen is mogelijk via de USB-C ingang en je kunt tot 125 minuten video opnemen zonder limiet.

Nikon-Z30-is-betaalbaar-voor-vloggers-youtubers-en-beginnende-fotografen-cameradeals

Compact met diepe grip

De Nikon Z30 is compact met een breedte van 128mm en dikte van 59,5mm, gehuld in een kunststof behuizen die alles bij elkaar 405 gram weegt. De camera is kleiner, maar heeft wel de diepe grip die we van Nikon zijn gewend. Dit is dus goed voor de grotere handen.

Nikon-Z30-is-betaalbaar-voor-vloggers-youtubers-en-beginnende-fotografen-cameradeals

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon Z30 is beschikbaar vanaf 14 juli en is in verschillende pakketten beschikbaar:

  • Body
  • Body + 16-50mm f/3.5-6.3 VR
  • Body + 16-50mm f/3.5-6.3 VR + 50-250mm f/4.5-6.3 VR
  • Body + 14-140mm f/3.5-6.3 VR
  • Body vloggerkit (16-50mm + statiefgrip + Afstandsbediening + Windmof)

Bekijk ook:

 

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Wij horen graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0