Search
Close this search box.

De Nikon Z8 is te koop en is bijna een Z9 in kleiner jasje

Geüpdate op 10/05/2023 door Yoreh

De Nikon Z8 is vandaag gepresenteerd en het is mogelijk om de high-end camera eind deze maand al in huis te hebben. De Nikon Z8 wordt gezien als een Mini Z9 door zijn kleinere formaat, lagere prijs, maar met nagenoeg dezelfde kracht. 

De spiegelreflexcamera Nikon D850 heeft met de Nikon Z8 een systeemcamera opvolger met vele nieuwe technologische snufjes. Zo is het mogelijk om te filmen in 8K 60fps N-RAW en 4K 60fps ProRes Raw of 8K30fps en 4K 120fps 10-bit. Voor de fotografen zal de snelle burst van 120 foto’s per seconde en het HEIFF formaat eruit springen. We zien zeker een nieuwe camera die binnenkort in onze top-10 van beste camera’s staat.

Nikon-Z8-systeemcamera-camera-deals

Nikon Z8

De Nikon Z8 is de miniversie van de Nikon Z9

De Nikon Z8 is de miniversie van de Nikon Z9 omdat deze 30% kleiner is (geen grote grip met extra accu), maar wel over dezelfde full frame 45 megapixel stacked sensor en Expeed 7 beeldprocessor beschikt.

Nikon-Z8-systeemcamera-camera-deals

Nikon Z8

Geavanceerder dan de Z9

Het is zelfs zo dat de Nikon Z8 iets geavanceerder is dan de Z9 en dat heeft met de deep-learning autofocus en 493 AF-punten te maken. De Nikon Z9 en Z8 herkennen en tracken mensen, katten, honden, vogels, auto’s, motoren, treinen en vliegtuigen. Maar, de Nikon Z8 heeft daar ‘aircraft’ (luchtvoertuig) aan toegevoegd. Het is niet precies duidelijk wat voor luchtvoertuigen hiermee worden bedoeld. Maar drones en helikopters zouden logisch lijken. We denken dat de Nikon Z9 deze luchtvoertuigen op termijn ook zal herkennen na een sorftware-update.

Nikon-Z8-systeemcamera-camera-deals

Fotografie mogelijkheden

Met de full frame sensor en 45 megapixels heb je een hoop kracht in handen. Hoewel dit voor geweldige JPEGS en RAW foto’s zorgt, laat het ook geheugenkaarten snel vollopen. Gelukkig is het ook mogelijk om in HEIFF formaat te fotografen. Dit H.265 formaat maakt 10-bit foto’s, wat meer kleurinformatie bevat dan JPEGS, terwijl het bestandsgrootte hetzelfde of zelfs kleiner is. Handig voor evenementen waar je gebruik wilt maken van die snelle bursts.

Nikon-Z8-systeemcamera-camera-deals

Over bursts gesproken. Met de exclusief elektronische sluiter is het mogelijk om tot 120 foto’s per seconde in een burst te nemen, met crop. Ook kun je tot 20fps RAW en 30fps JPEG-opnames  maken. Dit is allemaal mogelijk vanwege de snelle Expreed 7 beeldprocessor.

Nikon-Z8-systeemcamera-camera-deals

Filmmogelijkheden

Waar de Nikon Z9 uitkwam met de mogelijkheid om 8K 30fps intern op te nemen, is dat geüpgrade naar 60fps via een firmware-update. De Nikon Z8 schiet 8K 60fps vanuit de doos. Daarbij kan de Nikon Z8 tot 90 minuten aan 8K materiaal opnemen zonder over te verhitten. Uiteraard kan er gekozen worden tussen 8-bit en 10-bit film, waarbij 10-bit werkt in zowel 8K 30fps als 4K 120fps.

Nikon-Z8-systeemcamera-camera-deals

Twee USB-C aansluitingen

De Nikon Z8 heeft een dubbele USB-C aansluiting, waardoor het mogelijk is om direct op te laden en ook materiaal over te zetten of met het internet verbonden te zijn. Wederom een functie die de Z9 niet heeft. Uiteraard kan de Nikon Z9 wel langer worden gebruikt vanwege de grotere grip met extra accu.

Nikon-Z8-systeemcamera-camera-deals

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon Z8 is te koop vanaf 25 mei en kost €4599.

Wat is Camera Deals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (