De Panasonic Lumix GH6 komt beloften na met 2.0 Firmware update

Geüpdate op 09/06/2022 door Yoreh

Panasonic had beloofd dat de Lumix GH6 een revolutionaire MFT hybride videocamera zou worden en daarvoor had de camera de 2.0 firmware-update nodig. Nu de update er is, wordt de volledige potentie van de GH6 onthuld. 

De gratis 2.0 firmware-update van de Panasonic Lumix GH6 voegt alle high-end videofuncties toe die professionele filmmakers nodig hebben. Zo is het mogelijk om de camera te gebruiken met de Ninja V en Ninja V+ externe recorders. Daarnaast zijn ook de interne opties verbeterd.

ProRes RAW via HDMI

Een grote update is dat je ProRes RAW via HDMI uit kunt zenden naar de Ninja V of Ninja V+ externe recorders. De volgende formaten zijn beschikbaar:

Prores-raw-kan-via-hdmi-op-de-panasonic-lumix-gh6

Het is mogelijk om via de Panasonic website een downloadbare LUT te downloaden. Deze komt overeen met de ProRes RAW-rendering op een Atamos apparaat en de V-Log/V-Gammut die daar op staat.

Nieuwe interne ProRes opname opties

Het is met de 2.0 firmware-update mogelijk om intern C4K 60fps en FHD 60fps op te nemen in ProRes 442HQ/ProRes 442.

nieuwe-interne-prores-opnamemogelijkheden-op-lumix-gh6

Met deze update laat Panasonic zien dat de MFT-camera’s zeker relevant zijn. Uiteraard hebben ze hun full frame camera’s gelanceerd, maar deze zijn een stuk duurder. Met deze MFT-versies kun je de hoogste kwaliteit video opnemen, tegen een betere prijs.

De MFT-camera’s zijn ook geschikter voor run-and-gun filmers en vloggers. Het nadeel is dat de GH6 nog steeds Depth of Defocus AF gebruikt en voornamelijk voor vloggers is dat een nadeel.

Maar, met deze 2.0 update zien we een betaalbare camera met de hoogste specificaties.

Prijzen van vandaag voor de Panasonic Lumix GH6

Lees ook: de beste 4K, 6K en 8K systeemcamera’s

Wij horen graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0