Search
Close this search box.

De Solarcan Puck is een Pinhole camera zo klein als een hockey puck

Geüpdate op 02/12/2021 door Yoreh

Een Hockey Puck? Dat is het zwarte schijfje waar ze tegen slaan tijdens ijshockey. De Solarcan Puck is een pinhole camera ontworpen om op artistieke manier de baan van de zon vast te leggen.

Het bedrijf Solarcan maakt al langere tijd producten om op een makkelijke manier de zon vast te leggen. Het idee van het bedrijf is om draagbare pinhole camera’s te maken. Met de Solarcan Puck maak je ronde in plaats van vierkante foto’s en dat draagt weer bij aan de artistieke vormgeving.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Solarcan (@thesolarcan)

Extra lange sluitertijd

Doordat ultralange sluitertijden mogelijk zijn, kan je de zon meerdere keren voorbij laten komen. Je hebt het dan over dagen, weken of zelfs jaren, als je het geduld hebt. De Puck heeft drie belichtingsvellen van fotografisch papier. Elk van deze vellen heeft beschermingslaag. Het licht komt binnen via een kleine ingang aan de voorzijde.

De Solarcan Puck krijg je met twee kabeltjes en een kleverige ondergrond om de camera te monteren. Verder zijn er drie belichtingsvellen en een handleiding in de doos toegevoegd.

Hoe je de camera installeert:

Op dit moment is de camera nog niet te koop in Nederland en moet je je tot BH Photovideo in de VS richten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Solarcan (@thesolarcan)

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter