Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Sony FX3 is nu ook goedkegeurd voor Netflix producties

Geüpdate op 04/08/2022 door Yoreh

Samen met de Canon C70 en Sony FX6 heeft Netflix nu ook de Sony FX3 aan hun goedgekeurde A-camera’s toegevoegd. 

Met de toevoeging van de Sony FX3 heeft Netflix een van de kleinste en betaalbaarste A-camera’s voor Netflix producties geïntroduceerd. Dit is goed nieuws, want nu kunnen makers een productie realiseren, zonder dat ze de allerduurste apparatuur nodig hebben.

Andere Netflix-goedgekeurde A-camera’s die je ook op de consumentenmarkt vindt zijn de Canon EOS C70, Panasonic S1H, Blackmagic Ursa Mini Pro 12K, Sony FX6 en Sony FX9. Uiteraard zijn ook de grotere Sony CineAlta Venice 2, Panavision DXL2, RED Komodo 6K en Arri Alexa Mini LF goedgekeurd, maar die koop je niet zomaar even als prosument.

Sony-FX3-8k-uhd-cinema-camera-cameradeals.be

Sony FX3

Welke camera wordt goedgekeurd

Voordat een camera door Netflix wordt goedgekeurd moet deze allerlei gecontroleerde tests doorgaan. De minimale resolutie moet 3821 x 2160 pixels zijn en daarbij moet je kunnen opnemen in (on)gecomprimeerde RAW of een intraframe gebaseerd codec hebben met 4:2:2 Chroma Subsampling (of meer). Ook is 10-bit met 240Mbps bij 24fps de minimale kleurdiepte en snelheid.

Andere factoren zijn dynamisch bereik en bepaalde standaard in- en uitgangen die nodig zijn voor een professionele productie.

De Sony FX3 heeft kortgeleden zijn versie 2.00 firmware-update gehad en het kan zijn dat hij daardoor is goedgekeurd. Nu is het mogelijk om timecode te gebruiken met SGamut3Cine / S-Log3 of S-Gamut3 / S-Log3. Deze LOG-formaten zijn ook minimale vereisten van Netflix.

Bekijk ook: uitleg videotermen en jargon

Prijzen van vandaag voor de Sony FX3

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0