De Sony FX3 is nu ook goedkegeurd voor Netflix producties

Geüpdate op 04/08/2022 door Yoreh

Samen met de Canon C70 en Sony FX6 heeft Netflix nu ook de Sony FX3 aan hun goedgekeurde A-camera’s toegevoegd. 

Met de toevoeging van de Sony FX3 heeft Netflix een van de kleinste en betaalbaarste A-camera’s voor Netflix producties geïntroduceerd. Dit is goed nieuws, want nu kunnen makers een productie realiseren, zonder dat ze de allerduurste apparatuur nodig hebben.

Andere Netflix-goedgekeurde A-camera’s die je ook op de consumentenmarkt vindt zijn de Canon EOS C70, Panasonic S1H, Blackmagic Ursa Mini Pro 12K, Sony FX6 en Sony FX9. Uiteraard zijn ook de grotere Sony CineAlta Venice 2, Panavision DXL2, RED Komodo 6K en Arri Alexa Mini LF goedgekeurd, maar die koop je niet zomaar even als prosument.

Sony-FX3-8k-uhd-cinema-camera-cameradeals.be

Sony FX3

Welke camera wordt goedgekeurd

Voordat een camera door Netflix wordt goedgekeurd moet deze allerlei gecontroleerde tests doorgaan. De minimale resolutie moet 3821 x 2160 pixels zijn en daarbij moet je kunnen opnemen in (on)gecomprimeerde RAW of een intraframe gebaseerd codec hebben met 4:2:2 Chroma Subsampling (of meer). Ook is 10-bit met 240Mbps bij 24fps de minimale kleurdiepte en snelheid.

Andere factoren zijn dynamisch bereik en bepaalde standaard in- en uitgangen die nodig zijn voor een professionele productie.

De Sony FX3 heeft kortgeleden zijn versie 2.00 firmware-update gehad en het kan zijn dat hij daardoor is goedgekeurd. Nu is het mogelijk om timecode te gebruiken met SGamut3Cine / S-Log3 of S-Gamut3 / S-Log3. Deze LOG-formaten zijn ook minimale vereisten van Netflix.

Bekijk ook: uitleg videotermen en jargon

Prijzen van vandaag voor de Sony FX3

Wij horen graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0