De Sony ZV-1 II vlogcamera is aangekondigd met nog grotere beeldhoek

Geüpdate op 23/05/2023 door Yoreh

Sony heeft met de ZV-1 II een opvolger voor de ZV-1 vlogcamera op de markt gebracht. De Sony ZV-1 II richt zich voornamelijk op vloggers en content creators, maar heeft ook een prima sensor en megapixel aantal voor fotografie.

De 1-inch grote sensor met 20 megapixels is hetzelfde als zijn voorganger. Ook het 921k-dot 3-inch kantelbare scherm en het hybride AF-systeem zijn niet veranderd. Dat is niet erg, want deze werken naar behoren. Nieuw zijn de dieren tracking bij het maken van video en er zijn meer functies op het touchscreen. Als de ZV-1 II goed uit de test komt, dan kan deze zeker tot de beste vlogcamera’s van dit moment horen.

Sony-ZV-1-II-compact-vlogcamera-camera-deals

Nieuwe wijdere lens

De Sony ZV-1 komt uit 2020 en de grootste verandering van de opvolger is de nieuwe lens. Deze is met 18-50mm f/1.8-4 (Zeiss Vario-Sonnar T) een stuk wijder dan de 24-70mm f/1.8-2.8 lens van de ZV-1. Volgens Sony is de wijdere lens een logischere keuze voor vloggers die zichzelf filmen vanuit de hand of grotere groepen mensen in beeld willen krijgen.

Sony-ZV-1-II-compact-vlogcamera-camera-deals

Hoewel het beeld wijder is geworden, is het maximale diafragma wel groter geworden op volledige zoom. Dit heeft zowel een effect op de bokeh, scherpte-diepte en licht doorlaat. Op de ZV-1 gebruikte de lens een diafragma van f/2.8 op 70mm, terwijl er op de ZV-1 II f/4 op 50mm wordt gebruikt.

Sony-ZV-1-II-compact-vlogcamera-camera-deals

Verbeterde bokeh

Het diafragma is dan groter, de bokeh is wel verbeterd. Het bokeh-effect brengt zachte achtergronden en mooie ringen rondom onscherpen lichten in de achtergrond. Ook de focus is verbeterd en herkent nu meerdere gezichten wanneer video wordt opgenomen. Als een nieuw persoon in beeld komt kan de camera dit gezicht herkennen via de multi-face op deze persoon focussen.

Sony-ZV-1-II-compact-vlogcamera-camera-deals

Overige verbeteringen

Andere verbeteringen t.o.v. de Sony ZV-1 zijn onder andere de mogelijkheid de camera op te laden via USB-C en de accu te verwisselen zonder de optionele grip te verwijderen.

Sony-ZV-1-II-compact-vlogcamera-camera-deals

Cinematische Vlog Setting

De nieuwe Cinematic Vlog Setting weergeeft het beeld met een 2.35:1 aspect ratio en zwarte balken. Dit beeld is te combineren met verschillende stijlen en looks. Met deze functies kunnen kleuren al tijdens het filmen een beetje worden bewerkt.

Verbeterde microfoon

Uiteraard heb je voor een goede vlog ook perfect geluid nodig. Nu is het mogelijk om met de 3-weg microfoon te kiezen tussen de microfoon aan of achterzijde, om de spreker beter isoleren. Eerder kon dit alleen met de optionele extra microfoon.

Sony-ZV-1-II-compact-vlogcamera-camera-deals

De beste beelden markeren

Met de Shot Mark functie kun je in de camera de beste delen van een video markeren tijdens het filmen. Op deze manier vind je de goede shots makkelijker terug en het is mogelijk om deze clips direct naar je telefoon te sturen. Live streaming of het gebruik als webcam is mogelijk dankzij de UVC-ondersteuning. Hiermee kan de Sony ZV-1 II direct aan een computer of compatibele Sony Xperia telefoon worden gekoppeld.

Prijs en beschikbaarheid Sony ZV-1 II compact vlogcamera

De Sony ZV-1 Mark II kost €999 en €1149 met multifunctionele grip/tripod erbij. De camera is al te bestellen en wordt vervolgens geleverd in juni.

Sony ZV-1 II Content Creators camera
999,00
Prijs Checken
cameranu.nl cameranu.nl
Sony ZV-1 II
999,00
Prijs Checken
coolblue.nl coolblue.nl
Sony ZV-1 II
999,00
Prijs Checken
coolblue.be coolblue.be
Sony ZV-1 II Content Creators camera + GP-VPT2BT Wireless Grip
1.149,00
Prijs Checken
cameranu.nl cameranu.nl
Yoreh

Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart