Search
Close this search box.

De tien best verkopende camera’s van het laatste decennium (2010-2019): maar één systeemcamera in de lijst

Geüpdate op 13/01/2020 door Yoreh

Het Japanse BCN Retail heeft een onderzoek gedaan naar welke digitale camera’s het meest zijn verkocht in Japans tussen 2010 en november 2019. Hierbij zijn alleen de camera’s met verwisselbare lens meegenomen. Het interessante aan de lijst is dat er maar één systeemcamera in staat: de Sony A6000

Gek is het niet dat er maar één systeemcamera in de lijst staat. De spiegelloze markt begon namelijk pas echt te groeien vanaf 2014. De jaren daarna genoten spiegelreflexcamera’s nog steeds grote populariteit. Met name de Canon EOS Kiss-serie was erg populair, die in Europa onder de naam ‘Rebel’ werd verkocht.

De lijst wordt aangevoerd door Canon en gevolgd door Nikon spiegelreflexcamera’s. Sony komt maar één keer voor in de lijst en dat is met de A6000. Uiteraard zullen we dit decennium gaan zien dat de spiegelreflex grip gaat verliezen en systeemcamera’s het gaan overnemen. Althans, dat is mijn prognose.

Top-10 best verkochte camera’s 2010-2019

Tussen haakjes staat de naam waarmee de camera in Europa werd verkocht

 1.  Canon EOS Kiss X7 (EOS 100D / Rebel SL1)
  release maand april 2013
 2. Canon EOS Kiss X5 (EOS 600d / Rebel T3i)
  release maand maart 2011
 3. Canon EOS Kiss X7i (EOS 700D / Rebel T5i)
  release maand april 2013
 4. Nikon D5300
  release maand Uitgebracht in november 2013
 5. Canon EOS Kiss X4 (EOS 55D / RebelT2i)
  release maand februari 2010
 6. Sony α6000
  release maand maart 2014
 7. Nikon D3100
  release maand september 2010
 8. Canon EOS 60D
  release-maand september 2010
 9. Nikon D3200
  release-maand mei 2012
 10. Nikon D5100
  release-maand april 2011

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Je vindt deze in ons camera overzicht Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen. Bekijk ook onze gids met tips over het vergelijken van prijzen en camera’s.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter