Zoek
Sluit dit zoekvak.

De verkoop van camera’s in 43% vanwege de pandemie en ze worden duurder

Geüpdate op 02/04/2022 door Yoreh

Vanwege de pandemie zijn de verkopen wereldwijd met 43% gedaald en grote camerafabrikanten zijn begonnen met het verhogen van hun prijzen. Het wordt dus iets lastiger om professioneel fotograaf te worden. 

Je zou denken dat we eindelijk klaar zijn met COVID-19, maar de gevolgen zullen ons voor lange tijd blijven achtervolgen. Naast dat de inflatie in jaren niet zo hoog is geweest volgen nu ook camera’s in deze trend. Fabrikanten als Canon, Nikon, Fujifilm en Leica verhogen allen hun prijzen vanaf 1 april 2022. En nee, dat is geen 1 april grap.

Door het chiptekort, vanwege Covid, moeten klanten al langer wachten op de Canon EOS R3, Sony A7 IV en Fujifilm GFX 100S. Als dat al niet vervelend genoeg is, worden de prijzen nu dus ook omhoog gegooid.

Waarom een prijsverhoging van camera’s?

Er zijn een aantal redenen voor deze prijsverhoging van camera’s en de pandemie is er daar maar een van. Sinds de camera verkooppiek in 2010 is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Dit heeft te maken met smartphones die een steeds betere camera kregen. Vele smartphones hebben 50 megapixel camera’s, grotere sensors en zelfs speciale lenzen voor macro- en ultrawijdtfotografie. Tegenwoordig heb je zelfs veel budget smartphones met goede camera’s. Sinds 2010 is de verkoop in camera’s met 92% gedaal.

Daling van 40% in verkopen

Het bedrijf LensVid, dan vaak CIPA data gebruikt om analyses uit te voeren, was de cameraverkoop tussen 2019 en 2020 40% minder: van 14.8 naar 8.7 miljoen stuks. Dat had in dit geval te maken met het tekort aan onderdelen.

Voor het eerst sinds 1970 haalde de camera verkoop geen dubbele cijfers meer (per miljoen), maar camerafabrikanten zijn er qua inkomsten in 2021 wel 20% op vooruit gegaan. Dit komt doordat de camera’s duurder zijn geworden en dat maakt het voor de gebruiker alleen maar lastiger om een camera te kopen.

De toekomst

Hoe ziet het eruit voor de toekomst? Camera’s zullen niet meer goedkoper worden, maar zodra de voorraden zijn aangevuld kan het zo zijn dat een nieuwe prijsverhoging voorlopig op zich laat wachten. Als je van plan bent een camera te kopen, kun je het beter zo snel mogelijk doen.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0