Search
Close this search box.

DJI Avata Cinewhoop drone aangekondigd: 48MP, 4K/60p en 2.7K/120p

Geüpdate op 25/08/2022 door Yoreh

De DJI Avata is na alle geruchten eindelijk aangekondigd en het is inderdaad een Cinewhoop FPV-drone. Hoewel we al langer wisten dat de Avata eraan kwam, weten we nu ook wat de drone precies kan en welke eigenschappen de Cinewhoop heeft. Denk aan 4K 60fps, 2.7K 120fps, 48M megapixel foto’s op een 1/1.7-inch sensor. Verder is de drone ook voorzien van vele veiligheidseigenschappen.

Een Cinewhoop drone; een kleine First Person View (FPV) drone die door de kleinste ruimtes kan vliegen. De Avata is de eerste van DJI en een van de eerste Cinewhoop FPV-drone op de markt die klaar is voor de grote consumentenmarkt. Daarbij is het alweer de tweede FPV-drone van het bedrijf. Naast de DJI Avata zijn ook de DJI Goggles 2 gelanceerd (die anders zijn dan de DJI FPV Goggles V2).

DJI-Avata-cinewhoop-drone-cameradeals

DJI Avata specificaties

Voor zo’n kleine drone zijn de specificaties indrukwekkend. Je krijgt 4K-resolutie met een maximale framerate van 60fps. Dit beeld is gestabiliseerd op één as en EIS. De Goggles gebruikt Digital Live View, wat betekent dat je de beelden met een snelheid van 120Mhz ziet bij 50Mbps.

DJI-Avata-cinewhoop-drone-cameradeals 3

Vliegtijd en veiligheid

Je kunt op een volle accu tot 18 minuten vliegen. Dat lijkt wat kort in vergelijking met andere DJI-drones, maar vergeet niet dat we het over een hele kleine drone hebben, die allerlei gekke bewegingen kan maken. Dat kost veel energie. Veel soortgelijke drones hebben een kortere vliegduur.

DJI-Avata-cinewhoop-drone-cameradeals 5

Aan de onderkant van de drone zitten ToF en Vision Sensor die de hoogte bepalen en ervoor zorgen dat Return To Home goed werkt. De plaatsbepaling gebeurd via GPS, Galileo en BeiDou. Een deel van de accu is gereserveerd voor het veilig laten terugvliegen van de drone.

DJI-Avata-cinewhoop-drone-sensoren-cameradeals

De propellers zijn afgeschermd, waardoor je gewaagdere shots kunt maken. Wanneer de drone tegen iets aanvliegt, wordt de Avata teruggestoten terwijl deze dezelfde hoogte behoud. Mocht de Avata op zijn kop terechtkomen, dan is er Turtle Mode, die de drone automatisch laat omdraaien. Een crash betekent dus meer niet het einde van de vlucht!

DJI Avata Camera

De camera op de Avata geeft een beeldhoek van 155 graden (effectief 12.7mm) op een 1/1.7-inch sensor met 48 megapixels. De focus staat vast op 60 centimeter. Handmatige instellingen bedragen ISO (100-25,600) en D-Cinelike op 150Mbps is een optie voor de kleurbewerkers onder ons. Naast 4K kun je ook 2.7K 120fps materiaal opnemen en dit kan worden opgeslagen op het 20GB ingebouwde geheugen.

DJI-Avata-cinewhoop-drone-cameradeals-2

Stabilisatie

RockSteady EIS zorgt voor stabiele beelden en wordt deels digitaal gestabiliseerd. Horizon Steady zorgt ervoor dat de horizon altijd klopt en dat geeft cinematische beelden.

DJI-Avata-cinewhoop-drone-horizon-steady-cameradeals

Transmissie

Met de Goggles 2 heeft de DJI Avata Cinewhoop drone een bereik van 10km (FCC) of 2KM (CE). Dit verschil hangt af van radio kracht regulaties. Geofencing en ADS-B zijn ook van de partij en DJI raadt aan om altijd met een ‘spotter’ te vliegen. Iemand die de drone met het blote oog in de gaten houdt.

DJI-Avata-cinewhoop-drone-goggles-2-cameradeals

Goggles 2

De Goggles 2 wegen 290 gram, wat lichter is dan de FPV Goggles V2 en werkt met MicroOLED. De focus van het glas kan worden aangepast, zodat brillendragers hun bril niet nodig hebben. De schermpjes hebben een resolutie van 1920×1080 pixels en er is een touchpad aan de rechtzijde van de bril aanwezig. Video kan worden afgespeeld vanaf het interne geheugen of de MicroSD-kaart.

DJI-Avata-cinewhoop-drone-stick-afstandsbediening-cameradeals

Controller

Vergeet de traditionele controller met twee sticks. De DJI Avata gebruikt een stick die je in één hand houdt, net zoals in helikopters wordt gebruikt. Met simpele bewegingen doet de Avata precies wat je wilt. Omdat de drone snel gaat en zich waarschijnlijk in kleine ruimtes gaat begeven, is dit ontwerp handig.

DJI Avata prijs en beschikbaarheid

De losse Avata is te koop voor €589, maar dan heb je alleen de drone. Verder is het Fly Smart Combo Pakket + FPV Goggles V2 (oude goggles) beschikbaar voor €1149 en het Pro-View pakket + DJI Goggles 2 voor €1428.

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0