Search
Close this search box.

DPReview stopt er mee tegen hun zin in

Geüpdate op 10/04/2023 door Yoreh

Camera review website DPReview stopt na 25 jaar met bestaan. Eigenaar Amazon doet de site van de hand en daarmee gaat alle content verloren. Volgens oprichter Phil Askey is het doodzonde. 

Vandaag, 10 april 2023, is de laatste dag dat het mogelijk is om je eigen uploads en content van de website te halen. Daarna gaat de website op zwart en niemand weet wat er mee zal gebeuren. Duidelijk is dat alle 8000 nieuwsartikelen, 1300 reviews en 47 miljoen forum posts verloren zullen gaan. Hoewel, ze worden gearchiveerd, waar je ze alsnog kunt bereiken.

Het was Phil Askey die de website bijna 25 jaar geleden begon en tot 2010 aan de website bleef werken.

De website DPReview is al bijna een kwarteeuw geliefd bij elke fotografie en camera liefhebber. Voor velen is het de eerste website of forum waar je heen gaat voor al je brandende camera vragen.

Wat gaat er met de website gebeuren?

Volgens DPReview blijft de site nog enige tijd beschikbaar om te lezen, maar zelf weten ze het ook niet precies wat daarna gaat gebeuren. Op fora tonen fotografen hun woede over het opschorten van de website. Sommigen vragen zich af waarom grote bedrijven als BHPhotoVideo de website niet heeft gekocht, maar andere gebruikers geven aan dat de website is gekocht door een bedrijf dat totaal andere plannen met de website heeft: geld verdienen.

Video reviews van Chris Niccolls en Jordan Drake

Een grote hit zijn de review video’s van Chris Niccolls en Jordan Drake. Het bijbehorende Youtube account gaat naar PetaPixel’s Youtube kanaal en vanaf mei zullen ze doorgaan met hun video’s.

Amazon heeft niet gereageerd op de vraag waarom de website wordt gesloten en wat de plannen zijn. We denken dat het te maken heeft met minder geld uitgeven en meer verdienen, maar zeker weten doen we dat niet. Er is een kans dat DPReview terugkeert in een andere vorm, maar ook dat is verre van zeker.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter