Search
Close this search box.

Eind van DSLR tijdperk? Canon EOS 5D Mark V lijkt er niet te komen

Geüpdate op 24/07/2020 door Yoreh

Het heeft er alle schijn van dat de Canon EOS 5D Mark IV hetzelfde lot als de EOS 7D Mark II te wachten staat: geen opvolger en dus geen EOS 5D Mark V. Is dit dan het einde van de spiegelreflexcamera?

Vandaag de dag nog is de Canon 5D Mark IV voor velen de go-to spiegelreflexcamera vanwege zijn grote resolutie, dubbele kaartsleuven en geweldige bouw. Nu de Canon EOS R5 is gelanceerd (de spiegelloze variant van de 5D), heeft Canon besloten geen opvolger in het spiegelreflexcamera segment te lanceren.

Even leek de 5D Mark V er wel te komen

Toen de Canon EOS R op de markt verscheen werd deze meteen overladen met kritiek. Een van de grootste pijnpunten is het ontbreken van dubbele kaartsleuven, iets waar een professionele fotograaf eigenlijk niet zonder kan. Mede daardoor was de 5D Mark IV de absolute professionele leider. Een vervolg op de Mark IV was dus lang niet zo gek geweest.

Echter, toen de EOS R5 om de hoek kwam kijken en alles had wat de 5D Mark V zou moeten hebben, leek het al wat minder logisch om een nieuwe spiegelreflex op de markt te brengen. Want wat zou Canon hier in kunnen verwerken qua eigenschappen, dat de 5D niet heeft? Het grootste verschil zou de spiegel zijn.

Uitgesteld en geannuleerd

Volgens het goed geïnformeerde CanonRumors heeft Canon inmiddels besloten geen opvolger voor de 5D Mark IV te maken. De bron van de website zegt dat het Japanse bedrijf al enige tijd geleden tot dit besluit is gekomen.

Richting het einde van de spiegelreflexcamera

Het is natuurlijk jammer, zeker voor de fotografen die nog steeds liever met een spiegelreflex schieten, maar het is geen enorme verrassing. Nu de EOS R5 en EOS R6 systeemcamera’s er bijna zijn, is het wellicht tijd om over te stappen op een nieuw systeem en naar de toekomst te kijken. Canon is namelijk ook al gestopt met het maken van nieuwe EF-lenzen.

Camera’s als de Canon EOS 90D, EOS 850D en EOS 77D , die allen in onze lijst van beste DSLR’s staan, lijken de laatste van hun generatie te zijn. Uiteraard is niet lang geleden de Canon EOS 1D x Mark III gelanceerd, maar vanwege het Covid-virus is de verkoop nog niet zo geweldig als ze bij Canon hadden gehoopt.

Ondanks het feit dat de verkoop van spiegelreflexcamera’s al lange tijd terugloopt, heeft Canon duidelijk gemaakt dat het uitsterven van deze camerasoort nu in een stroomversnelling komt.

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Canon EOS 5D Mark IV

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Canon EOS 5D Mark IV DSLR Body
Laatste updates:
 • €2.619,00 - 15/07/2024
 • €2.699,00 - 13/07/2024
Sinds: 13/07/2024
 • Hoogste prijs: €2.699,00 - 13/07/2024
 • Laagste prijs: €2.619,00 - 15/07/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 02/06/2024 09:53
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Canon EOS R5 systeemcamera

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Canon EOS R5 systeemcamera Body Zwart
Laatste updates:
 • €3.499,00 - 14/06/2024
 • €3.470,08 - 13/06/2024
 • €3.499,00 - 22/04/2024
 • €3.999,00 - 16/04/2024
 • €4.049,00 - 02/04/2024
 • €3.749,00 - 15/03/2024
 • €4.049,00 - 01/03/2024
Sinds: 01/03/2024
 • Hoogste prijs: €4.049,00 - 01/03/2024
 • Laagste prijs: €3.470,08 - 13/06/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 22/05/2024 10:58
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter