Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fujifilm kondigt eerste (40MP?) stacked BSI sensor aan voor vlaggenschip camera

Geüpdate op 09/09/2021 door Yoreh

Het is voor het eerst dat Fujifilm een Stacked Back Side Illuminated (BSI) sensor in een camera stopt en deze zal in een van de nieuwe vlaggenschepen komen. Zou het de Fujifilm X-H2 kunnen zijn? Er gaan zelfs geruchten dat het om een 40 megapixel APS-C sensor gaat.

De nieuwe Stacked BSI X-Trans sensor zullen we te zien krijgen in 2022 en we hopen dat deze in de langverwachte X-H2 terecht komt. Op dit moment is de Fujifilm X-T4 het huidige vlaggenschip en een van de beste camera’s op de markt op dit moment. Verdere informatie over de sensor, zoals megapixel aantal, is nog niet bekend.

Twee X-H modellen

De geruchten zijn tegenstrijdig, maar een van de geruchten is dat er niet één, maar twee nieuwe X-H modellen op de markt komen. De Fujifilm X-H1 en de lijn die daarbij hoort lijkt te zijn vergeten, maar wie weet had Fujifilm gewoon wat tijd nodig om terug naar de tekentafel te gaan.

Het betrouwbare Fuji rumors zegt dat er twee X-H modellen in 2020 worden geïntroduceerd. Fujifilm zelf heeft niets losgelaten over nieuwe X-H modellen. Wie weet kunnen we een X-T5 verwachten.

8K video

Het gerucht over 40 megapixels is gebaseerd op de nieuwe Sony APS-C sensor specificaties met 43 megapixels. Dit aantal lijkt nogal hoog voor een X-H2 model, maar mogelijk is het wel. Met dit grote megapixel aantal is 8K-video ook mogelijk. Hier heb je namelijk 33MP voor nodig minimaal.

Stacked en BSI

Stacked en BSI zijn twee technieken die in dit geval samengebracht zijn. Back Side Illuminated betekent dat de sensor efficiënter is opgebouwd, waardoor er meer licht kan worden opgevangen. Hierdoor krijg je meer licht- en kleurinformatie binnen en betere foto’s en video’s.

Stacked sensoren betekent dat de sensor uit meerdere lagen bestaat die hoogwaardig zijn afgewerkt. Deze complexe verwerking zorgt ervoor dat de sensor meer RAM-geheugen heeft dat direct in de sensor is ingebouwd. Dat maakt de sensor een stuk sneller.

De beste prijzen van vandaag voor de Fujifilm X-T4

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0