Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fujifilm X100V en GFX-lenzen officieel aangekondigd, X-T4 komt eraan

Geüpdate op 09/02/2020 door Yoreh

Tijdens de derde X Summit in Londen is de Fujifilm X100V officieel aangekondigd. Daarnaast is ook de komst van de X-T4 bevestigd en komen er een groot aantal lenzen aan. 

Fujifilm X-T4 aangekondigd

Vooralsnog zijn alle specificaties van de X-T4 nog niet bevestigd, maar het lijkt er wel op dat de X-T4 de mogelijkheid gaat hebben om te filmen in 6K met 60 frames per seconde op 10-bit intern. Daarnaast is Fujifilm altijd bezig om het beste uit hun systeemcamera’s te halen. Zo lijkt het ook dat de kleine camera’s uit de X-serie nu wel IBIS, interne beeldstabilisatie, zullen hebben. Verder vinden we een kantelbaar scherm dat echt alle kanten op draait, een vernieuwde zoeker en een nieuwe accu.

We zijn heel benieuwd en hopen dat deze geruchten kloppen, want anders zou het geen grote update zijn van de pas 18 maanden oude Fujifilm X-T3, een systeemcamera die een plek heeft in onze top-10 beste systeemcamera’s. Wat wel zeker is, is dat er op 26 februari nog een Fujifilm evenement is waarbij de X-T4 wordt aangekondigd met waarschijnlijk alle specificaties.

Prijzen voor de Fujixilm X-T3 body

Fujifilm GFX camera’s en nieuwe lenzen

In 2019 brengt Fujifilm de GFX100 middenformaat camera uit en inmiddels zijn ook de GFX50R en GFX50s op komst. De GFX100 heeft de mogelijkheid om 4K DCI 4:2:0 10-bit videos op te nemen intern en 4:2:2 videos via HDMI. Hierbij wordt de hele 43.8mm x 32.9mm sensor gebruikt.

fujifilm_gmount_roadmap-

Credit: NoFilmSchool

Naast de aangekondigde nieuwe camera’s staan er ook behoorlijk wat lenzen op de ‘roadmap’ van het Japanse bedrijf. Zo werd in januari de GF 30mm f/3.5 r WR en de GF80mm f/1.7 R WR aangekondigd. Op de Londen X Summit gaf Fujifilm aan dat beide lenzen dit jaar nog beschikbaar zullen zijn. Verder kunnen we firmware updates voor de huidige FDX camera’s verwachten.

Credit: Fujifilm

Fujifilm X100V

De fujifilm X100V is een compact camera fototoestel met vaste 23mm lens die zich volledig richt op de fotograaf. Inmiddels is dit al de vijfde camera in de X-Reeks en er zijn een aantal kleine aanpassingen gemaakt.

Het design van de camera blijft hetzelfde, dus voor een nieuwe vorm of kleur hoef je de X100V niet aan te schaffen. Wel is de lens opnieuw ontworpen, waarbij de asferische  lens vervormingen tegen moet gaan. Fujifilm zegt dat de lens nu nóg scherper is van hoek tot hoek. De 26 megapixel sensor is ook helemaal vernieuwd.

Een grote nieuwe feature is het tilt-scherm, zoals je ze ook vind op Sony camera’s. Het is jammer dat Fujifilm niet heeft gekozen voor een volledig vari-angle scherm, maar voor straatfotografen zal het tiltscreen al een enorme verbetering zijn.

De body is vanaf nu volledig weer-bestendig. Althans, wil je dat de lens óók tegen stof en water kan, dan moet je er een filter op draaien. De body is van aluminium gemaakt.

Een nieuwe draaiknop op de camera maakt het makkelijker de camera te gebruiken en in te stellen. In de camera zal je ook nieuwe filmsimulaties vinden. Deze vind je ook op camera’s als de X-Pro3 en X-T200.

Over de filmfuncties is niet veel bekend, maar we weten wel dat de camera filmt in 4K met 30fps en 120fps in Full-HD 1080p.

Koop de X100V vanaf eind februari in het zilver of wacht to maart als je de zwarte versie wil hebben. Prijs: €1499

Pre-order de Fujifilm X100V:

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Je vindt deze in ons camera overzicht Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij hoort? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

pijlen

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts