Search
Close this search box.

Gaat Canon drones verkopen? Patent aangevraagd.

Geüpdate op 15/03/2022 door Yoreh

Gaat Canon de dronemarkt betreden en de strijd met DJI aan? Het Japanse camerabedrijf heeft patent aangevraagd voor een kleine camera met panning mogelijkheid, die onder een drone past. 

Sinds de DJI Mavic Mini, Mini 2 en DJI Mini SE is drone fotografie en film toegankelijk geworden voor iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is. De modellen zijn goedkoop en makkelijk te besturen.

Sony begeeft zich al op de dronemarkt met de Sony Airpeak. Deze grotere drone van €11,000 is gemaakt voor zwaardere camera’s en het professionele werk. We weten niet of Canon de consumenten of professionele markt betreden wilt.

Canon Drone met inklapbaar landingsgestel?

Canon Drone met inklapbaar landingsgestel?

Canon vraagt patent aan

Volgens Digital Camera Info heeft Canon op 15 maart 2022 een patent aanvraag ingediend voor een elektronisch apparaat en draagbare body. Kijkend naar de afbeelding lijkt de camera op de Canon Powershot Pick. Deze lijkt op een beveiligingscamera en is AI-gedreven. De camera draait rond en kan omhoog en omlaag kijken.

Canon Powershot Pick

Canon Powershot Pick

De Powershot Pick heeft een 11.7MP camera die zowel foto’s als video’s opneemt. Via een mobiele app is de camera te besturen en hij herkent objecten automatisch, om op die manier altijd een goede foto te nemen.

Nog niet bevestigd

Canon heeft nog niet officieel aangegeven of ze ook daadwerkelijk de dronemarkt betreden, maar het lijkt veelbelovend. Eerder gaf het bedrijf al aan te willen werken aan nieuwe concepten. Voor nu moeten we afwachten en kijken of Canon misschien een nieuwe DJI concurrent wordt.

Lees ook: de beste drones van dit moment.

Lees ook: DJI Mini SE vs DJI Mini 2: verschillen en overeenkomsten

Prijzen voor de DJI Mini 2 van vandaag 

Laatste Amazon prijsupdate was: 22/02/2024 00:11
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0