Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geen 8K camera van Panasonic dit jaar

Terwijl Panasonic lange tijd de leiding nam als het ging om enorme videoresoluties op systeemcamera’s, kwam Canon met de Canon EOS R5 die 8K filmt. Canon deelt hiermee een enorme klap uit aan de concurrentie en het blijkt dat Panasonic nog geen antwoordt heeft. Maar is dat wel nodig?

Er komt dus (voorlopig) geen consumenten 8K camera dit jaar, maar wel een 8K camera voor de professionals. Deze moet op de markt verschijnen vóórdat Olympische spelen van 2020 beginnen. Het is vooral het consumenten gedeelte waar Panasonic een beetje achterloopt. Door de komst van de EOS R5 moet Panasonic wellicht een beetje haast gaan maken, maar ze hebben “nog even tijd nodig“, vertelt Yosuke Yamane (Panasonic) tijdens CES 2020 in Las Vegas.

Bekijk ook: de beste systeem camera van dit moment

Bekijk ook: de beste systeem camera onder  €500 van dit moment

Vertraging op de 8K markt

In het interviews geeft Yosuke aan dat het 8K-tijdperk vertraging heeft opgelopen, maar Canon laat duidelijk zien dat 8K er is, en wel nu direct. Dit laat maar weer eens zien hoe groot de concurrentie is en dat het enorm lastig is om de markt volledig in handen te hebben en richting te bepalen. Voorlopig is Panasonic nog steeds marktleider met hun Panasonic S1H die filmt in hoogwaardige 6K en ook nog eens is gecertificeerd voor Netflix producties.

Vind de beste deals van vandaag voor de Panasonic S1H

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jullie. Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

 

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.