Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Nederlandse Eyes on Ukraine stuurt 187 DJI Mini 2 naar Oekraïne voor verslaggeving

Geüpdate op 11/03/2022 door Yoreh

De Nederlandse organisatie Eyes On Ukraine is er in geslaagd om 187 DJI Mini 2 drones te verzamelen. Deze worden persoonlijk naar Oekraïne gebracht zodat ze kunnen worden ingezet voor verslaggeving. 

Via een inzamelactie heeft de organisatie op het moment van schrijven als 187 + 33 drones weten te verzamelen. Bij 187 drones is de bus vol en vertrekt deze naar Oekraïne. De overige drones zijn bestemd voor de tweede rit. Het idee is om zo vaak te rijden als nodig is. De drones worden gefinancierd door donaties. Ook hebben ze een deal met Mediamarkt gesloten om een betere prijs te krijgen.

 

DJI Mavic 2 is perfect voor verkenning en verslaggeving

De DJI Mavic Mini 2 kost per stuk zo’n €450 zonder accessoires. Het is een drone die minder dan 250 gram weegt en daardoor als consumenten speelgoed wordt gezien. Dit betekent dat je geen vliegbewijs nodig hebt en bijna overal mag vliegen.

De kleine drone is makkelijk te besturen, filmt in 4K 30fps, maakt RAW-foto’s en kan 31 minuten lang in de lucht blijven. Wanneer deze op hoogte van 80 meter vliegt, is de drone niet makkelijk te zien. Daardoor is de Mini 2 ook lastige uit de lucht te schieten. Dankzij het 4K beeld en de RAW-foto’s kun je vanaf deze hoogte nog steeds scherpe beelden maken. En dat is het doel van de organisatie.

Gebruik van Clusterbommen door Rusland

De Verenigde Naties zeggen dat ze ‘geloofwaardige rapporten’ hebben die aantonen dat Rusland clusterbommen inzet in Oekraïne. Deze bommen zuigen zuurstof op wanneer ze neerkomen en veroorzaken een grotere explosie dan normaal. Daarbij komt er een grotere luchtdruk vrij die ver rondom de ontploffing reikt. Dit zorgt ervoor dat mensen die zich niet in de directe omgeving van de explosie bevinden, alsnog geraakt kunnen worden door de luchtdruk. Dit kan leiden tot interne bloedingen en de dood. Inmiddels verdenkt de VS Rusland ervan chemische wapens in te zetten tegen Oekraïne.

Eyes On Ukraine wil door middel van het inzetten van drone verslag doen van de oorlog. Het filmen met je mobiel is gevaarlijk omdat je dan dicht bij het onderwerp moet komen, maar drones kunnen vanaf 80 meter hoogte goede beelden maken. De drones moeten controleren of de Russen verboden wapens inzetten.

Het doel van Eyes on Ukraine

Via de website van de organisatie melden ze het volgende over hun doel: “Eyes on Ukraine wil zoveel mogelijk drones in de lucht krijgen boven Kyiv en andere plaatsen in Oekraïne waar wordt gevochten. Zodat in deze oorlog de waarheid niet sneuvelt. Als mensen ter plekke met drones kunnen filmen, kijken we allemaal mee. Dan wordt het veel moeilijker om aanvallen op burgerdoelen of gebruik van clustermunitie te ontkennen.”

De DJI Mavic Mini 2 wordt alleen ingezet voor het vastleggen van de oorlog en niet voor het gebruik van oorlogvoering.

Onderweg naar Oekraïne

Inmiddels is de eerste vracht onderweg naar Oekraïne. Vanwege veiligheidsoverwegingen wordt er geen verslag gedaan van de reis. We hopen dat de drones goed aankomen en het team veilig terugkeert.

Doneren

Wil je bijdragen aan dit project, dan kan dat via de donatiepagina van de organisatie.

Prijzen van de DJI Mini 2 van vandaag

Laatste Amazon prijsupdate was: 01/05/2024 10:54
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0