Search
Close this search box.

Het nieuwe hoofdkwartier ‘Sky City’ van DJI koste 6 jaar om te bouwen

Geüpdate op 28/09/2022 door Yoreh

Drone fabrikant DJI heeft een nieuw modern hoofdkwartier gebouwd met de naam ‘Sky City’. Inmiddels kunnen de werknemers uit Shenzhen, China, terecht in het splinternieuwe gebouw. 

DJI is op dit moment de grootste consumenten drone bouwer ter wereld, met een marktaandeel van 70% en bouwt de beste drones van dit moment. Een groot bedrijf als dit heeft uiteraard ook een groot gebouw nodig. Sky City bestaat uit twee torens van 44 en 40 verdiepingen en is ontworpen door de award winnende architecten van Foster + Partners. Dit zijn dezelfde architecten die het Apple Park in Cupertino, Californië, VS hebben ontworpen.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-daken

Voordat Sky City bestond waren de werknemers van DJI verdeeld over verschillende gebouwen in de Chinese stad Shenzhen, maar nu kunnen ze allemaal in de twee torens van 200 meter plaatsvinden.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-lobby

Lobby

Sky City van DJI

DJI is een afkorting van Di-Jian Innovations en betekent ‘vernieuwing zonder grenzen’. Dit wilde DJI ook laten zien in hun nieuwe gebouw dat zes jaar kostte om te bouwen. Zowel onderzoek als innovatie zullen in het nieuwe onderkomen plaatsvinden en

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals

Unieke staalconstructie

DJI laat weten dat hun staalconstructie uniek is vanwege het asymmetrische ontwerp en dat er geen enkel gebouw van dit formaat in de wereld is dat zo gebouwd is. De constructie bestaat uit kolommen die grote open werkruimtes creëren.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-loopbrug-bridge

Loopbrug op 105 meter tussen de twee gebouwen.

Loopbrug op 105 meter

Op 105 meter is een 90 meter lange loopbrug geplaatst, die de twee torens verbind. Volgens DJI laat de brug zien hoe alle afdelingen van het bedrijf met elkaar zijn verbonden.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-open-entrance

Ingang van het gebouw.

Open en uitnodigend

Op de begane grond heeft met een grote open ruimte ontwikkeld die een uitnodigend gevoel moeten geven. Er is veel groen geplaatst op zowel de begane grond als daken en terassen. Er is zelfs een gezondheidscentrum voor de werknemers in het gebouw opgenomen.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-zen-garden

Plekken om tot rust te komen.

Zen tuin

Het is helemaal van deze tijd en dat is ook te zien aan de geplaatste Zen tuin. Hier kunnen de werknemers tot rust komen en inspiratie opdoen.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals0lobby

Open vloeren.

Duurzaam

Om het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken zijn er speciale vloerplaten geplaatst die meer licht reflecteren. Op deze manier hoeft het licht minder lang en fel te branden, wat energie en geld scheelt.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-lifts-elevators

Liften.

Het ‘TWIN Lift System’ vermindert het aantal liftschachten, waardoor er meer vloeroppervlak voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Daarnaast wordt regenwater opgeslagen zodat deze opnieuw kan worden gebruikt voor het bewateren van de tuinen.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-drone-test-centre

Testcentrum voor drones

DJI Founder en CEO Frank Wang hoopt dat het nieuwe 200 meter hoge Sky City een inspiratievolle plek voor alle werknemers wordt. Een plek die als thuis kan voelen en een plek die kan helpen om het bedrijf en producten naar een grotere hoogte te tillen.

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0