Het nieuwe hoofdkwartier ‘Sky City’ van DJI koste 6 jaar om te bouwen

Geüpdate op 28/09/2022 door Yoreh

Drone fabrikant DJI heeft een nieuw modern hoofdkwartier gebouwd met de naam ‘Sky City’. Inmiddels kunnen de werknemers uit Shenzhen, China, terecht in het splinternieuwe gebouw. 

DJI is op dit moment de grootste consumenten drone bouwer ter wereld, met een marktaandeel van 70% en bouwt de beste drones van dit moment. Een groot bedrijf als dit heeft uiteraard ook een groot gebouw nodig. Sky City bestaat uit twee torens van 44 en 40 verdiepingen en is ontworpen door de award winnende architecten van Foster + Partners. Dit zijn dezelfde architecten die het Apple Park in Cupertino, Californië, VS hebben ontworpen.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-daken

Voordat Sky City bestond waren de werknemers van DJI verdeeld over verschillende gebouwen in de Chinese stad Shenzhen, maar nu kunnen ze allemaal in de twee torens van 200 meter plaatsvinden.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-lobby

Lobby

Sky City van DJI

DJI is een afkorting van Di-Jian Innovations en betekent ‘vernieuwing zonder grenzen’. Dit wilde DJI ook laten zien in hun nieuwe gebouw dat zes jaar kostte om te bouwen. Zowel onderzoek als innovatie zullen in het nieuwe onderkomen plaatsvinden en

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals

Unieke staalconstructie

DJI laat weten dat hun staalconstructie uniek is vanwege het asymmetrische ontwerp en dat er geen enkel gebouw van dit formaat in de wereld is dat zo gebouwd is. De constructie bestaat uit kolommen die grote open werkruimtes creëren.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-loopbrug-bridge

Loopbrug op 105 meter tussen de twee gebouwen.

Loopbrug op 105 meter

Op 105 meter is een 90 meter lange loopbrug geplaatst, die de twee torens verbind. Volgens DJI laat de brug zien hoe alle afdelingen van het bedrijf met elkaar zijn verbonden.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-open-entrance

Ingang van het gebouw.

Open en uitnodigend

Op de begane grond heeft met een grote open ruimte ontwikkeld die een uitnodigend gevoel moeten geven. Er is veel groen geplaatst op zowel de begane grond als daken en terassen. Er is zelfs een gezondheidscentrum voor de werknemers in het gebouw opgenomen.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-zen-garden

Plekken om tot rust te komen.

Zen tuin

Het is helemaal van deze tijd en dat is ook te zien aan de geplaatste Zen tuin. Hier kunnen de werknemers tot rust komen en inspiratie opdoen.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals0lobby

Open vloeren.

Duurzaam

Om het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken zijn er speciale vloerplaten geplaatst die meer licht reflecteren. Op deze manier hoeft het licht minder lang en fel te branden, wat energie en geld scheelt.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-lifts-elevators

Liften.

Het ‘TWIN Lift System’ vermindert het aantal liftschachten, waardoor er meer vloeroppervlak voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Daarnaast wordt regenwater opgeslagen zodat deze opnieuw kan worden gebruikt voor het bewateren van de tuinen.

DJI-hq-hoofdkwartier-sky-city-is-modern-en-duurzaam-cameradeals-drone-test-centre

Testcentrum voor drones

DJI Founder en CEO Frank Wang hoopt dat het nieuwe 200 meter hoge Sky City een inspiratievolle plek voor alle werknemers wordt. Een plek die als thuis kan voelen en een plek die kan helpen om het bedrijf en producten naar een grotere hoogte te tillen.

 

Tags:

Yoreh

Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Tijdens deze jaren heb ik Communicatie & Multimedia Design op de Hogeschool Rotterdam en Muziek Productie op CODARTS Rotterdam gestuurderd. Door de jaren heen reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's en foto's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. Cameradeals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0