Zoek
Sluit dit zoekvak.

IBC 2020 in Amsterdam geannuleerd vanwege COVID-19

Geüpdate op 20/05/2020 door Yoreh

Dit jaar zijn er al vele camerabeurzen geannuleerd vanwege Covid-19, maar er was nog hoop voor IBC 2020. Helaas is het in september te vroeg om een veilige omgeving te kunnen garanderen en daarom heeft de organisatie besloten om IBC 2020 te annuleren. In plaats daarvan gaan ze online en virtueel iets organiseren.

IBC in Amsterdam is de grootste broadcasting beurs van Europa en lange tijd leek het erop dat deze beurs, als een van de weinige, wel door kon gaan. De beurs  zou plaatsvinden van 11 tot 14 september in de RAI, Amsterdam. Jaarlijks kon de beurs op zo’n 50.000 bezoekers rekenen.

CEO Michael Crimp geeft aan dat het voor de industrie fijner is om nu al te weten dat de beurs niet doorgaat. Hierdoor kunnen bedrijven zich focussen op de toekomst.

Canon op IBC 2019

De IBC beurs in Amsterdam is er altijd een geweest van onthullingen. Zo werd vorig jaar bijvoorbeeld de Canon C500 Mark II onthuld. Daarbij zijn grote merken als Sony, Canon, Panasonic, Nikon, Fujifilm en Sony altijd aanwezig. Ook op het gebied van software is IBC een goed platform om onthullingen te doen. Hierdoor zijn Adobe, SanDisk, Samsung en Huawei ook meestal ook van de partij.

Nu de beurs is geannuleerd heeft de IBC organisatie aangegeven dat ze virtueel gaan. Hoe de virtuele online beurs eruit gaat zien is nog niet bekend.

sony-ibc-2019-cameradeals

Sony op IBC 2019

Lees hieronder de vertaalde mededeling van CEO Michael Crimp.

Ik hoop dat je veilig en wel bent, terwijl we ons blijven aanpassen aan de veranderende wereld waarin we ons bevinden. Aansluitend op mijn eerdere verklaring wilde ik u een update geven over de ontwikkelingen en situatie bij IBC.

Zoals eerder geschetst, heeft het IBC-team zich in september bij de RAI Amsterdam gericht op het beoordelen en ontwikkelen van geschikte plannen voor IBC2020.
Binnen deze plannen is het cruciaal dat IBC een veilige en succesvolle omgeving kan leveren. Nu regeringen de route voorwaarts aankondigen, is echter duidelijk geworden dat het onwaarschijnlijk is dat in september een terugkeer naar (een nieuwe) normaal zal worden bereikt.

Door onze dialoog met de IBC-gemeenschap is het ook duidelijk geworden dat een vroege beslissing de voorkeur heeft van de industrie, zodat zij plannen kan maken voor de toekomst.
Ondanks het beste werk van het IBC-team en onze Nederlandse collega’s zijn er op dit moment nog veel onduidelijkheden. Daarom kunnen we niet garanderen dat we een veilig en waardevol evenement kunnen leveren met de kwaliteit die van IBC wordt verwacht.

Het is ook duidelijk dat belangrijke aspecten van een grootschalig evenement zoals IBC sterk zullen worden veranderd door sociale afstand, reisbeperkingen, maskers enz., Zodanig dat de geest van IBC in het gedrang komt.

Met dat in gedachten en op basis van wat we op dit moment weten, heeft IBC met een zwaar hart de moeilijke beslissing genomen om de IBC2020-show te annuleren. Mogelijk hebt u IBC en de IABM-onderzoeken over dit onderwerp gezien. Bewijs verzameld door deze IBC-belanghebbenden helpt deze beslissing te bevestigen.

Hoewel dit voor ons allemaal enorm teleurstellend is, zal IBC een cruciale rol blijven spelen in het ondersteunen van de industrie om weer op het goede spoor te komen waar we maar kunnen.
Al meer dan 50 jaar is IBC de centrale jaarlijkse ontmoetingsplaats voor de Media, Entertainment & Technology-gemeenschap. Zo blijft IBC de komende maanden actief in de branche via haar digitale platform IBC365. Details over onze plannen volgen binnenkort.

Uw mening blijft IBC helpen vormen. Als u suggesties, vragen of opmerkingen heeft over deze beslissing en aankondiging, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons speciale e-mailadres: gebruik ons ​​speciale e-mailadres statusupdates@ibc.org

Mijn allerbeste wensen voor jullie allemaal in deze tijd van ongekende uitdagingen en ik kijk ernaar uit je volgend jaar te verwelkomen op IBC2021, in Amsterdam.
 
Vriendelijke groeten,
Michael Crimp
CEO IBC”

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0