Search
Close this search box.

Insta360 brengt 4K AI-gestuurde webcam uit opent een nieuwe wereld

Geüpdate op 03/08/2022 door Yoreh

De nieuwe 4K-webcam van Insta360 heeft een sensor van een halve inch, HDR, handgebaar controle, AI-mogelijkheden en werkt met een gimbal. Is dit de ideale 4K webcam?

We zijn altijd op zoek naar de beste webcams van dit moment en de Insta360 Link heeft een hoop eigenschappen die ervoor zorgen dat deze in de top-lijst terecht komt. Hoewel het bedrijf voornamelijk 360-graden camera’s produceert, zijn ze nu voor het eerst in de wereld van webcams gestapt.

Herkent en volgt objecten.

De Insta360 Link is gemaakt voor een grote groep gebruikers. Denk aan lesgevers, streamers en de mensen die de beste camera in een Zoom vergadering willen hebben. En hoewel je altijd kunt kijken naar een goede budget camera telefoon als webcam, kiezen wij liever voor een apparaat dat er echt voor gemaakt is. De Insta 360 Link 4K-webcam kan personen volgen en gebaren herkennen, wat het ook een geschikte webcam maakt voor bijvoorbeeld dansers en product reviewers.

Insta360-link-4k-ai-gestuurde-webcam-is-nu-te-koop-cameradeals 2

Het meebewegen van de camera is een grote plus, want veel andere webcams maken gebruik van een grote beeldhoek om op deze manier de personen in beeld te houden. De Insta360 Link volgt de mensen door de camera fysiek te draaien. De camera kan ook omhoog en omlaag draaien. Hierdoor wordt bijvoorbeeld je bureau zichtbaar of wordt je gevolgd wanneer je opstaat uit je stoel.

AI-Technologie

Dankzij de AI-technologie herkent de camera niet alleen mensen en gebaren en houdt deze scherp, maar ook een whiteboard wordt herkend. Zo kan de 4K webcam zich focussen op het whiteboard en wat daar op geschreven wordt. Wanneer je verder weg van de camera loopt kan de webcam inzoomen, zodat je goed in beeld blijft.

Handmatig zoomen

Het is ook mogelijk om handmatig in te zoomen tot 4 keer. Deze zoom wordt door handgebaren bestuurd. Wanneer je met je hand een “L” vormt, wordt de Link uit zijn slaap gehaald. Beweeg vervolgens je hand omhoog om in te zoomen en omlaag om uit te zoomen. Houd de palm van je hand naar de Link om automatisch volgen aan en uit te zetten.

Insta360-link-4k-ai-gestuurde-webcam-is-nu-te-koop-cameradeals 2

Portrait modus

De Insta360 Link heeft ook een portrait modus. Hierbij wordt niet gebruikgemaakt van gecropte beelden, maar de camera draait fysiek op zijn kant. Hierdoor krijg je pure 9:16 beelden, die perfect zijn voor socialmediacontent op smartphones en andere langewerpige schermen.

Insta360-link-4k-ai-gestuurde-webcam-is-nu-te-koop-cameradeals 2

Grote halve inch sensor

Een sensor van een halve inch is groot voor een webcam, maar komt kwalitatief nog in de buurt van de beste systeemcamera’s van dit moment. Verder is het mogelijk om video-opnames te maken in 4K met 30 frames per seconde. Dankzij de ingebouwde microfoons aan de voorzijde kun je ook je stem opnemen. Hierbij gaat het om geluid van een goede actioncamera in plaats van een doorsnee webcam. De Insta360 Link 4K AI-gestuurde webcam heeft ook een statief schroefdraad en de webcam kun je ook komen in combinatie met een statief.

Prijs en beschikbaarheid

De Insta360 Link is te koop via de website van Insta360 en kost €369,99 voor de losse camera en €404,99 voor de webcam met statief:

Bekijk ook: 

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter