Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kijk Live naar hoe de oorlog in Oekraïne en Kyiv zich ontwikkelt

Geüpdate op 01/06/2022 door Yoreh

Oorlog voeren zonder dat iemand ziet wat je uitspookt, is steeds lastiger. Zeker als een leger moderne steden in probeert in te nemen en deze vol hangen met live camera’s. Dat is precies wat er gebeurd in de Oekraïense hoofdstad Kyiv. 

Dankzij vele webcams die in de hoofdstad hangen konden al duizenden mensen live meekijken met wat er in het centrum van de hoofdstad gebeurd. Tot nu toe zonder veel actie, gelukkig.

Lege straten

We zien lege straten en verlaten winkelcentra. De Oekraïense overheid vraagt burgers binnen te blijven of zich aan te melden bij het leger. Sinds de invasie van het land, die begon op 24 februari, is het straatbeeld volledig veranderd.

De live webcam beelden zijn relatief rustig en de kans lijkt klein dat er veel actie te zien zal zijn. Dit komt doordat deze camera’s in het historische centrum hangen en de Russen dit waarschijnlijk zo veel mogelijk intact willen houden. Echter, weet je het nooit met iemand als Poetin aan het roer.

Luchtalarm te horen

Op sommige momenten is het luchtalarm te horen en dat betekent dat er ergens in de stad iets gaande is. Verder hopen we uiteraard dat er niets te zien valt zijn.

Tegen gaan van valse informatie

De webcams zijn belangrijker dan ooit, want het is het enige medium dat ons een ongefilterd beeld van de oorlog geeft. Het kan worden ingezet om valse informatie tegen te gaan en te zien wat er echt gebeurd. We moeten hopen dat de webcams niet worden gehackt, geblokkeerd of worden aangepast.

 

Lees ook: Nederlandse vrijwilligers brengen 187 drones naar Oekraïne voor verslaggeving

De live-streams worden uitgezonden door Skyline Webcams, waar je ook live-beelden van België en Nederland vinden kan. Hoe het voor ons fijn is om beelden van Rotterdam of Gent te bekijken, is het angstaanjagend om de beelden van Kyiv te zien, ook al gebeurd er niet veel. En we mogen van geluk spreken dat we ze kunnen bekijken vanaf veilige afstand.

Op dit moment zijn de beelden rustig, maar met de opmars van het Russische leger kan het turbulenter worden in de komende dagen.

3 miljoen mensen op de vlucht

Volgens de Verenigde Naties zijn er op dit moment al meer dan 3 miljoen Oekraïeners op de vlucht. Dit blijkt uit cijfers van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Het grootste gedeelte van deze groep gaat richting polen. Volgende de Poolse grenswachten zijn er al 1,8 miljoen Oekraïense vluchteling de grens met Oekraïne en Polen overgestoken. Door het Oekraïne verdrag dat in 2014 is gesloten, kunnen mensen uit dat land vrij door Europa reizen. Zo is het voor hen mogelijk om 6 maanden zonder visum in Europa te verblijven. Daarna kan dit worden verlengd, maar Oekraïense bewoners kunnen ook een vluchtelingenstatus aanvragen.

Lees ook:  Oekraïense leger roept burgers op drones in te leveren.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0