Leica en Panasonic gaan samen een camera uitbrengen in 2023

Geüpdate op 09/08/2022 door Yoreh

De twee camera giganten Leica en Panasonic zijn samen een camera aan het ontwikkelen, die in 2023 uit moet komen. We weten alleen nog niet wat voor camera dit gaat worden. 

Het project Leica x Lumix komt voort uit de L² Technology samenwerking en in dit projecten zijn de camerafabrikanten bezig met een nieuwe systeemcamera.

Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling van camera’s en we zien niet vaak dat twee fabrikanten samen aan één camera werken. We hebben Leica al we vaker samen zien werken met Panasonic. Zo heeft het bedrijf namelijk Panasonic bodies opnieuw uitgebracht onder hun eigen naam. Denk aan de Leica D-Lux 7, wat de Panasonic LX100 II is en de Leica SL2, wat dezelfde camera als de Panasonic S1R is.

Leica-sl2-s-full-frame-systeem-video-camera-cameradeals.be

De Leica SL2, die hetzelfde is als de Panasonic Lumix S1R.

Weinig bekend over nieuwe model

De grote vraag is wat voor camera we gaan zien. Wat voor lensvatting en sensor zal het model hebben en welke merknaam gaat het dragen? Wie weet krijgen we wel een nieuwe merknaam te zien.

L-vatting

De kans is groot dat de camera een L-vatting zal hebben, aangezien deze twee bedrijven die vatting hebben uitgevonden. Waarschijnlijk kunnen we ook een full frame sensor verwachten, die goed samengaat met de L-vatting.

Kan het een unieke camera worden?

Panasonic richt zich meestal op de camera’s waarbij video vooropstaat. Verpakt in grote bodies die goed in de hand liggen en warme efficiënt verwerken. Leica richt zich meer op strakke ontwerpen en daarmee ook een premium prijs. De vraag is hoe de nieuwe camera zich zal onderscheiden van modellen die nu op de markt zijn.
Het zou een camera kunnen zijn met een goede balans tussen foto- en video mogelijkheden, met een strak ontwerp en hopelijk fasedetectie autofocus.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0