Search
Close this search box.

Leica Q2 Reporter met groene coating is nu te bestellen

Geüpdate op 10/12/2021 door Yoreh

De Leica Q2 is een van de favoriete camera’s onder fans en nu is dezelfde camera beschikbaar met andere coating. De Leica Q2 Reporter is zowel beschikbaar in normale als Monochroom versie, en de nieuwe versie heeft camouflage coating die goed van pas komt voor reportage fotografen. Voor deze visuele upgrade betaal je ook behoorlijk wat: €5639.-

De Leica Q2 Reporter is speciaal ontwikkeld voor fotografen die geen aandacht willen trekken, zodat ze unieke beelden kunnen maken. Daarom heeft Leica het bekende rode logo van de camera gehaald. Ook andere gegraveerde gekleurde elementen zijn van de camera verwijdert.

Naast de kleurverandering heeft Leica ook een grip van Kevlar gemaakt. Deze zorgt voor extra grip en deze vervangt de originele Diamand leren grip. Voor deze upgrade betaal je €564 meer dan de originele Leica Q2.

Leica-Q2-Reporter-cameradeals3

Optische veranderingen

Alle verandering zijn optisch en van binnen veranderd de camera dus niet. Binnen in de camera zit een full frame sensor met 47.3 megapixels en een ISO van 50-50.000. Je krijgt een 28mm f/1.7 Summilux lens en de mogelijkheid om te filmen in 4K.

Monochroom versie

Ook de Leica Q2 Monochrom versie krijgt de Reporter uitvoering. Voor deze uitvoering geld ook dat de camera alleen van buiten veranderd. In Nederland en België is het op dit moment alleen mogelijk om de normale versie te bestellen en er zouden maar 350 Monochrom modellen beschikbaar zijn.

Leica-Q2-Reporter-cameradeals3

Prijs en beschikbaarheid

De Leica Q2 Reporter is al te bestellen, maar je krijg hem pas vanaf maart 2022. Nog even wachten dus.

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0