Search
Close this search box.

Netflix certificeerd de Panasonic S1H als productiecamera: kleinste Netflix productie camera

Geüpdate op 10/03/2022 door Yoreh

Wij van CameraDeals waren in onze review al heel enthousiast over de Panasonic S1H en bekroonde deze met een 10. De full-frame systeemcamera die zowel foto’s als (6K) video’s maakt, is de absolute koploper als je naar videospecs kijkt. Nu Netflix deze camera aan de apparatuurlijst heeft toegevoegd als A-camera, is het voor bijna elke filmmaker mogelijk om een documentaire of film voor Netflix te produceren met een beperkt budget. 

Zo film je met de S1H in je in 4K (3840x 2160 / 4096 x 2160) op 60fps, V-Log, 4:2:2 10-bit All-I (400mbps), intern en op full-frame 35mm en pixel-per-pixel modus. En dat zijn dan ook meteen de minimale specificaties waarmee je moet filmen om met deze camera te mogen filmen als A-camera voor een Netflix productie. De S1H heeft als troef dat hij ook in 6K/5.9K in 24/25/30fps opnames kan maken.

Netflix heeft in hun speciale apparatuur-gids aangegeven dat de S1H geen ruisonderdrukking en ‘sharpening’ mag gebruiken. Zo wordt ook aangeraden ‘diffraction compensation’ en ‘vignetting compensation’ uit te zetten.

Minimale vereisten van Netflix om de S1H te kunnen gebruiken voor producties.

De enige in zijn soort bij Netflix

Volgens Panasonic is de S1H de enige in zijn soort (een full-frame systeemcamera) die op de goedgekeurde lijst van Netflix staat. Voor de body betaal je zo’n €4000 en dat is inderdaad redelijk wat geld voor alleen een body. Maar het valt mee als je nagaat dat de lijst ook videocamera’s als de ARRI Alexa LF, Canon C700, RED Weapon Dragon 8K en de Sony F55 bevat. Camera’s waarvan de bodies tussen de €15000 en €80.000 kosten!

Wij kunnen ons voorstellen dat je als filmmaker helemaal om bent en een goede deal wil vinden voor de Panasonic S1H. Daarom zetten wij de prijzen voor je op een rijtje.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste prijs in webshops in Nederland en België voor de door jou gekozen camera. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera-informatie. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Voeg camera’s toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit het buitenland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

 

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter