Search
Close this search box.

Nieuw H.266 video compressie maakt bestanden 50% kleiner

Een nieuwe video compressie methode (codec) moet het mogelijk maken om videobestanden tot 50% kleiner te maken en met minimaal kwaliteitsverlies. Het nieuwe H.266/VVC codec zou aan het eind van dit jaar al klaar moeten zijn. 

Eerst kort over compressie: wanneer je een video opneemt wordt deze opgeslagen in een bestandsformaat als .avi, .mp4, of .mov. Daarbinnen zit nog een compressiemethode en die zorgt voor het kleiner maken van het bestand. Afhankelijk van hoe goed deze compressie is wordt bepaald hoeveel kwaliteit je verliest tijdens die compressie.

Het nieuwe H.266 formaat is ontwikkeld door Fraunhofer HHI en bedrijven als Huawei, Sony, Apple, Qualcomm en Microsoft. Het formaat zou beelden 50% kleiner moeten maken dan dat H.265 doet. Dit is met name handig met de 4K en 8K beelden die voortkomen uit nieuwe generaties camera’s.

Kleiner en zonder kwaliteitsverlies

Volgens Fraunhofer HHI, die ook meewerkte aan het H.264/HEVC en H.265/AVC formaten, neemt een H.264/HEVC bestand van 90 UHD 4K video ongeveer 10GB in beslag. Met het nieuwe formaat is er maar 5GB nodig voor hetzelfde bestand, zonder enig kwaliteitsverlies.

Het nieuwe H.266/VVC codec is met name handig voor het streamen van 4K en 8K naar t.v’s, maar ook voor alles van hoge resolutie 360 graden video’s en schermdelen.

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0