Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ricoh kondigt nieuw Pentax APS-C vlaggenschip spiegelreflexcamera aan

Geüpdate op 24/12/2021 door Yoreh

Het idee was om de nieuwe Pentax spiegelreflexcamera aan te kondigen op de 2020 CP+ beurs, maar deze werd helaas geannuleerd vanwege Covid-19. Nu heeft Ricoh dan eindelijk zijn nieuwe vlaggenschip aangekondigd, maar heel veel is er nog niet bekend.

Laten we beginnen met de naam, die weten we niet. Ook belangrijke factoren als de resolutie, video mogelijkheden en de burst rate heeft Ricoh nog niet bekend gemaakt.

Vorige modellen van de Pentax APS-C modellen hebben altijd een 24-megapixel sensor gebruikt en het zou zo kunnen zijn dat ze hier aan vasthouden. Het gaat namelijk niet om het aantal megapixels, maar om de kwaliteit van de sensor en bijbehorende beeldprocessor.

Update - 2021.03.21Inmiddels is er veel meer bekend over de Pentax K-3 Mark III

Betere en grotere viewfinder

Wanneer je een APS-C camera gebruikt is het beeld dat je ziet meer ingezoomd dan bij een full frame camera. Pentax heeft ervoor gezorgd dat je een bredere beeldhoek hebt door een zoeker te bouwen met een x1.05 vergroting. Deze is te vergelijken met het de viewfinders van de full frame Pentax K1 Mark II.

pentax-viefinder-voorbeeld

Foto: Pentax/Ricoh

pentax-viewfinder

Foto: Pentax/Ricoh

Een andere nieuwe eigenschap is de oog-sensor onder de zoeker. Deze zorgt ervoor dat het grote display automatisch uitgaat wanneer je door de zoeker kijkt. Meestal wordt deze sensor aangebracht om te voorkomen dat je met je wang of neus instellingen veranderd op het touchscreen. Dit zou dus er op kunnen wijzen dat de nieuwe Pentax een touchscreen heeft, maar dat is niet bevestigd. Het is echter al wel duidelijk dat het scherm aan de achterkant niet kantelbaar is.

Pentax-button

Foto: Pentax/Ricoh

Verder vertelt Ricoh dat de nieuwe APS-C Pentax verbeterde autofocus, tracking en beeldprocessor heeft. Ook zal een speciale batterij grip worden verkocht.

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Pentax K-1 Mark II

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

 

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het fil