Search
Close this search box.

Nieuwe Sigma FP full-frame systeemcamera verkoopt beter dan Canon en Nikon camera’s

Geüpdate op 12/11/2019 door Yoreh

De Sigma FP is de kleinste en lichtste full-frame systeemcamera ter wereld en hij maakt foto’s met 14-bit kleurdiepte en 4K@30fps CinemaDNG raw in 12-bit film. Deze 24 megapixel krachtpatser heeft het zelfs voor elkaar gekregen beter te verkopen in Oktober 2019 dan Nikon en Canon in twee van de grootste camerawinkels in Japan. 

Sigma FP full frame systeemcamera

Het is zeer opvallend dat de camera de beste verkochte is in Oktober, aangezien deze pas 25 oktober uit kwam. Aanvankelijk zijn er amper pre-orders geplaatst, maar het balletje begon pas te rollen toen klanten de camera konden zien, vasthouden en proberen in de Japanse camerawinkels MapCamera en Yodobashi.

Het gaat zelfs zo goed, dat de Sigma de immens populaire Sony A7III voorbij is gegaan qua verkopen in minder dan twee en halve maand tijd. Naast de A7III heeft het ook de Sony A7R IV, Sony A6400, Canon EOS 90D, Nikon Z7 en de Nikon D5600 achter zich gelaten in verkopen.

In de MapCamera winkel is de Sigma FP zelfs de beste verkochte camera geworden:

1 – Sigma fp
2 – Sony RX100 VII
3 – Nikon Z6
4 – Sony A7R IV
5 – Canon EOS RP
6 – Canon IXY200 / Canon IXUS 185
7 – Sony A7 III
8 – Canon EOS R
9 – Nikon D850
10 – Canon EOS Kiss X9i / Canon EOS Rebel T7i / Canon EOS 800D

Bijzonder na belastingverhoging

In Oktober is er in Japan een belastingverhoging ingegaan op onder andere elektronica. Dat maakt het extra bijzonder dat de Sigma FP het zo goed doet. Als je de camera bekijkt op internet dan kan je misschien je twijfels hebben. Klanten worden pas echt overtuigd als ze de camera zien in een fysieke winkel als die van Kamera-Express of Cameranu. Wij van Cameradeals zijn erg enthousiast over deze systeemcamera en gaan er snel mee aan de slag!

Bekijk hoe de Sigma FP in elkaar wordt gezet

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter