Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Sony draadloze microfoon maakt vloggen makkerlijker

Geüpdate op 12/03/2021 door Yoreh

Sony heeft een nieuwe draadloze microfoon geïntroduceerd die met name voor vloggers een handige tool kan zijn. De microfoon zet je op de accessoireschoen en verder heb je geen kabels nodig.

De Sony ECM-W2B2 heeft een ontvanger en verzender waarbij het audio signaal via bluetooth wordt vervangen. Het bijzondere van de microfoon is dat je de ontvanger niet met een kabel hoeft aan te sluiten op de camera, maar dat ook dat signaal draadloos naar de camera wordt verstuurd. Deze verbinding gaat niet via bluetooth, maar direct via de accessoireschoen van je camera. Dit werkt echter alleen op nieuwere Sony camera’s met de nieuwste Multi-Interface (MI) hotshoe.

De microfoon heeft een bereik van 200 meter en dat is een behoorlijk eind. Als je een een-man/vrouwscrew bent, dan gaan wij er zo maar vanuit dat het niet vaak voorkomt dat je jouw camera op 200 meter afstand alleen laat.

Sony-ECM-W2B2-draadloze-microfoon-

Voordeel van draadloze verbinding

Het zichtbare voordeel is dat je geen kabels meer hebt die achter ongeveer alles blijven hangen of die je kan verliezen en vergeten. Het onzichtbare voordeel is dat er volgens Sony minder ruis en een puurder geluid wordt opgenomen. Wanneer je een kabel gebruikt wordt het analoge geluid omgezet in een digitaal signaal en dat kan kwaliteitsverlies en ruis opleveren.

Welke camera’s zijn geschikt voor deze microfoon?

Er zijn vier Sony camera’s waar deze microfoon volledig draadloos op werkt: Sony A9 II, Sony A7R IV, Sony A7S III en Sony A7C. Uiteraard zullen ook nieuwe modellen MI ondersteunen. De met Star Wars achtige naam Sony ECM-W2BT werkt ook op bijvoorbeeld de Sony A6000 serie, maar hierbij wordt er alsnog een analoog signaal omgezet in een digitaal signaal. Heb je een camera van een ander merk, dan werkt de microfoon ook, maar deze moet je wel aansluiten via de 3.5mm microfoon aansluiting.

Sony-ECM-W2B2-draadloze-microfoon-

Inzetbaar voor verschillende doeleindes

Bij de Sony ECM-W2BT  krijg je ook een windkap zodat het geluid van de wind kan worden gefilterd. De microfoon heeft drie modussen die hem extra interessant zijn.

In MIC-modus wordt alleen geluid opgenomen van de microfoon die je draagt. Dit is handig als je live-streamt of als je jouw stem wil filteren van de rest. In MIX-modus gaat ook de microfoon van de ontvanger aan. Dit is bijvoorbeeld handig als je een interview doet en je ook wilt dat jouw vragen goed te horen zijn. In de RCVR-modus gaat alleen de microfoon van de ontvanger aan en dat kan handig zijn als je commentaar wilt geven bij beelden die je maakt.

De Sony ECM-W2B2 is beschikbaar vanaf april:

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0