Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nikon is terug met de Z5: full frame instapmodel

Geüpdate op 26/12/2021 door Yoreh

Het was lange tijd stil rondom Nikon, maar ze zijn helemaal terug met de nieuwe Nikon Z5 systeemcamera. Dit model, gemaakt voor fotografen die hun eerste full frame willen kopen, komt in veel opzichten overeen met de Z6.

Deze beginnerscamera is bedoeld voor mensen die méér willen dan telefoonfoto’s, gaan overstappen van spiegelreflex naar systeem of de prijs en eigenschappen van de Nikon Z6 net te veel vinden. De Z5 kan je zien als concurrent van de Canon EOS RP.

De camera komt uit in augustus/september en kost €1599 voor de body, €1699 voor body + ftz adapter,  €1899 voor de body met 24-50mm f/4-6.3 objectief of €2049 voor de body, 24-50mm en ftz adapter

Wat kan de Z5?

De Z5 is een full frame systeemcamera met een 24.5 megapixel sensor en beschikt over dezelfde viewfinder als de Nikon Z6 en Z7. Dat is goed nieuws, want eerdere berichten leken aan te geven dat dit model zonder viewfinder zou worden geleverd. De Z5 gaat met de 24.5 megapixels voorbij de 20.9 megapixels van de APS-C sensor Nikon Z50.

nikon-z5-full-frame-systeemcamera-

Net zoals de Z6 heeft de Nikon Z5 273 autofocuspunten, met een grote dekking op de sensor en dieren-detectie. Ook vind je 5-assige interne beeldstabilisatie (5-stops), een ISO-bereik van 100-51.200, 3690k-dot elektronische zoeker, weerbestendigheid en de mogelijkheid de camera als webcam te gebruiken.nikon-z5-full-frame-systeemcamera-

Aan de achterkant heeft Nikon een 3.2 inch kantelbaar touchscreen geplaatst. Wanneer je foto’s maakt met het scherm aan, dan maak je zo’n 390 foto’s. Gebruik je de zoeker dan kan je met de nieuwe EN-EL15C accu ongeveer 470 foto’s maken. Het is overigens mogelijk om de camera op te laden middels de USB aansluiting.

Filmen met de Z5

Uiteraard kan je filmen filmen in 4K en dat doe je met een snelheid van 30 frames per seconde. Het nadeel is de 1.7x crop, maar wanneer je de camera in Full-HD zet gebruik je wel de hele sensor. Het is mogelijk om zowel een koptelefoon als microfoon aan te sluiten.

nikon-z5-full-frame-systeemcamera-

Wat is er anders dan de Z6/Z7?

Opvallend zijn de twee UHS-II SD kaartsleuven op de Z5. Iets dat de Z6 en Nikon Z7 niet hebben, maar wel wordt gemist door professionals. De body heeft dezelfde ergonomie, maar is wel een stukje kleiner en lichter met 680 gram. Om de camera kleiner te maken heeft Nikon besloten het OLED-scherm aan de bovenzijde weg te halen.

nikon-z5-full-frame-systeemcamera-

De belangrijkste hoogtepunten van de Nikon Z5

  • Fullframe 24.3 megapixel sensor
  • ISO-bereik van 100-51.200
  • 5-assige in-body beeldstabilisatie
  • 273-punts hybride autofocussysteem
  • 4.5 beelden per seconde
  • 2 SD-geheugenkaartsleuven

Pre-Order de Nikon Z5

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts