Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nikon stopt met het ontwikkelen van spiegelreflexcamera’s

Geüpdate op 15/07/2022 door Yoreh

Vanwege lage verkoopcijfers heeft Nikon besloten om geen nieuwe spiegelreflexcamera’s te ontwikkelen. Canon lijkt het voorbeeld te volgen. Het einde van de DSLR is nu dan echt nabij. 

Volgens een verslag van Nikkei gaat Nikon zich terugtrekken uit de DSLR markt. Het Japanse bedrijf begon in 1959 met het ontwikkelen van spiegelreflexcamera’s, maar heeft sinds 2020 geen nieuwe model meer uitgebracht. De verkoopcijfers zijn inmiddels even laag als die van Pentax en dus is het volgens het bedrijf tijd om te stoppen met de ontwikkeling.

Nog niet officieel

Hoewel Nikon nog niet officieel heeft aangekondigd dat ze stoppen met de ontwikkeling van spiegelreflexcamera’s, gebruiken ze wel taal die het initieert. Zo zeggen ze dat ze liever “productie door laten gaan” van huidige DSLR’s, dan dat ze nieuwe DSLR’s ontwikkelen.

Volgens het verslag van Nikkei wil Nikon zich meer gaan richten op hun systeemcamera’s en andere digitale producten, omdat de smartphone cameramarkt steeds competitiever wordt. Hoewel er waarschijnlijk geen nieuwe spiegelreflexcamera’s op de markt meer komen, kunnen we nog wel voorraden van bestaande DSLR’s verwachten.

Camera’s al vervangen

De nieuwste spiegelreflex van Canon is de Nikon D6 en deze is inmiddels vervangen door de Nikon Z9 systeemcamera. Nieuwe compact camera’s van Nikon gaan we sowieso niet meer zien, omdat ze officieel al hebben aangegeven deze niet meer te ontwikkelen.

nikon-d6-spiegelreflexcamera-body-cameradeals.be

Nikon D6

Canon in dezelfde positie

Ook canon heeft sinds de Canon EOS 1D X Mark III en EOS 850D in 2020 geen nieuwe modellen meer op de markt gebracht. De nieuwste DSLR is de Pentax K-3 Mark III uit 2021.

We kunnen verwachten dat er geen nieuwe spiegelreflexen op de markt komen, maar we kunnen altijd worden verrast.

Canon EOS 850D spiegelreflexcamera-18-55mm-cameradeals.be

Canon EOS 850D

Voor nu moeten we wachten op officiële statements van de bedrijven en alleen dan weten we zeker wat er gaat gebeuren.

Bekijk ook: de beste spiegelreflexcamera’s van dit moment

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0