Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nikon stopt met productie camera’s in Japan

Geüpdate op 23/12/2020 door Yoreh

Na 70 jaar gaat Nikon de productie van hun camera’s verplaatsen naar Thailand om kosten te besparen. De ‘moeder fabriek’ wordt naar een nieuwe plek verplaats en dat voorbereidingen begonnen in oktober 2020. In 2021 moet de fabriek volledig draaien.

Het Japanse Nikon bestaat als sinds 1917 en betrad het huidige hoofdkwartier in 1979 in Mkiyagi Prefecture, 200km ten noorden van Tokio. De fabriek werd gebouwd in 1971 en is sinds 1979 de hoofdfabriek voor Nikon camera’s.

De Nikon D6 wordt in 2021 in de nieuwe hoofdfabriek geproduceerd, samen met vele andere modellen. Volgens Nikon gaat dit niet ten koste van de kwaliteit. Het enige verschil is dat de nieuwe fabriek in Thailand minder geld kost.

Nikon-Fabriek-japan-gaat-verhuizen-naar-thailand

Nikon Fabriek in Japan. Foto: Akihito Yonekura / AERA dot

De fabriek in Thailand is niet nieuw en maakt al meer dan 30 jaar Nikon producten van hoge kwaliteit. Dit zou ook een garantie voor de kwaliteit moeten zijn.

Dit besluit kan de markt beïnvloeden aangezien een hoop fotografen zeer kieskeurig zijn en precies willen weten waar hun product vandaan komt. Een camera uit Japan geeft altijd zekerheid, maar het kan zijn dat gebruikers een camera uit Thailand minder vertrouwen. Wat het werkelijke effect van de verhuizing gaat zijn zien we volgend jaar.

De beste Nikon Z5, Z6, Z7 en D6 deals van vandaag

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.