Search
Close this search box.

Nikon Z9 specificaties gelekt: 45MP, 160fps, maar wachten tot 2022

Geüpdate op 28/10/2021 door Yoreh

We hebben het over gelekte specificaties, maar het lijkt er wel op dat dit de ‘echte’ zijn. Zo kunnen we een 45 megapixel full frame-sensor verwachten en de mogelijkheid om 160(!) frames per seconde te fotograferen. Het slechte nieuws; we moeten waarschijnlijk wachten tot 2022. 

Update - 28 oktober 2021De Nikon Z9 is volledig onthuld met 8K 60fps, 16-bit RAW en 120fps burst

Prijzen voor de Nikon Z9

Toen de eerste specificaties van de Nikon Z9 het internet op kwamen wisten we al dat deze camera beter zou worden dan de Nikon D6, maar nu doet Nikon er dus nog een stapje bovenop.

Update - 06-10-2021De Nikon Z9 is officieel aangekondigd en het is bekend dat de camera in November/December 2021 beschikbaar is. Helaas heeft het bedrijf nog niet alle officiële specificaties vrijgegeven. Een Stacked CMOS-sensor en 8K film zijn al wel zeker. Inmiddels is ook de promotievideo van de Z9 online gekomen en daaruit kunnen we opmaken dat de camera een 2-way tiltscherm krijgt. Ietwat teleurstellend als je het ons vraagt.

8K-video

Nikon heeft aangegeven dat de camera kan filmen in 8K en dat zou beteken dat de camera minimaal een 39 megapixel sensor moet hebben. Nikon Rumors meldt dat de resolutie van de sensor 8256 x 5504 pixels is en dat duidt zelfs op een 45.4MP sensor. De Canon EOS R5 heeft bijvoorbeeld een 8192 x 5463 pixel resolutie.

Nikon-Z9-gespot-op-spelen-tokio

Nikon Z9 gespot op de Spelen in Tokio. Foto: Digital Camera Info / Twitter @photolari)

Fotograferen met 160fps

Het is een mooie kop ‘160fps’, maar wel met haken en ogen. De Sony A1 en Canon EOS R3 halen snelheden tot 30fps en dat is meer dan genoeg. Het was dus zeker wel te verwachten dat de Nikon Z9 dit zou evenaren, maar 160fps had niemand verwacht. De snelheid van 120fps wordt echter alleen gehaald in een gecropte 6MP modus, met een topsnelheid van 160fps. Dit zouden waarschijnlijk nóg kleinere files zijn. Dit is niet per se slecht nieuws, aangezien je liever geen 160/320/640/ bestanden op je kaart hebt van 35MB+.

Lees ook: Nikon Z9 Specificaties beschikbaar

Lees ook: Wat betekent de Nikon Z1 voor de Canon EOS R1?

Lees ook: Nikon Z9 ontwikkeling aangekondigd met stacked sensor

Nieuwe eigenschappen

Naast de al bekende eigenschappen zou de Nikon Z9 ook beschikken over GPS on Steroids (GNSS), wat een nieuw GPS-systeem is. Ook kunnen we toegewijde autovoertuig AF zien, die dus op auto’s focust. Een compleet vernieuwd vari-angle scherm, dezelfde accu als de D6 met optie om deze met USB-C op te laden zijn eigenschappen die niet bekend zijn geworden.

Vertraagd tot 2022

Hoewel Nikon aangaf dat de camera als in 2021 beschikbaar zou zijn, lijkt dit nu 2022 te worden. Dit heeft alles te maken met het globale tekort van chips en andere onderdelen.

Eigenschappen Nikon Z9 tot nu toe

 • 8256 x 5504 resolutie / 45MP stacked sesnor
 • Fotografeert 120fps in 6MP en in nog kleiner formaat 160fps
 • Ingebouwde GPS – Global Navigation Satelite System
 • Zelfde accu als de Nikon D6, maar met USB-optie -> EN-EL18x
 • Een Multi Leaf Blade bescherming sluiter die automatisch de sensor beschermd wanneer de camera uit staat oplaadt. Voorkomt stof en vuil op sensor.
 • Nieuwe AF die focust op auto’s. Uiteraard ook mensen en dieren focus.
 • Verbeterde 3D-tracking
 • Verbeterd kantelbaar Lcd-scherm dat ook in portretmodus goed werkt. Met compleet nieuw ontwerp
 • Nieuw ontorpen klep voor de twee CFExpress kaarten
 • Derde joystick toegevoegd die je kan bedienen wanneer de camera dicht bij je gezicht is
 • Nieuwe mogelijkheden in het vernieuwde menu
 • Het geluid van de sluiter kan in stappen worden aangepast. Van luid (Nikon D6) tot compleet stil.
 • De officiële aankondiging van de Nikon Z9 wordt in oktober 2021. Maar de camera zal niet vóór 2022 beschikbaar zijn.

Lees ook: de beste systeemcamera’s

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter