Search
Close this search box.

Nikon Z9 teaser toont 8K filmkrachten met 2 uur opnametijd

Geüpdate op 14/10/2021 door Yoreh

We weten al dat de Nikon Z9 een 2-way tiltscherm heeft en nu heeft het bedrijf ook een officiële video uitgebracht waar het een van de 8K mogelijkheden laat zien. 

In de officiële teaser op het Youtube kanaal van Nikon zien we een wildlife setting. De vorige teaser ging meer over het ontwerp, terwijl we nu naar de videomogelijkheden kijken. Op de camera zit een lange lens wat wellicht de nieuwe Nikon Z 100-400mm telezoom is.

Langer dan 30 minuten 8K filmen

Dat de 8K-kwaliteit geweldig gaat zijn, daar zijn we behoorlijk zeker van, maar wat Nikon in de video laat zien is eigenlijk een sneer naar Canon en Sony. Zo lijkt het erop dat je tot 80 minuten in 8K kan filmen. Dit is bijzonder omdat de Canon EOS R5 en Sony A1 stoppen bij 30 minuten. Voor mensen die een professionele cross-over van foto- en videocamera willen kan dit heel interessant zijn. Daarbij heeft de Nikon Z9 een toegewijde opname-knop.

Tilt-scherm

Wat ons betreft een (klein) nadeel, maar de Nikon Z9 zal over een tiltscherm beschikken. Uiteraard had iedereen liever een vari-angle scherm gezien, maar het is wat het is. Nu is het waarschijnlijk zo dat wanneer je in een 4K of 8K-setting filmt, je een extra monitor gebruikt.

LCD-scherm bovenzijde

Wat we verder zien is een top-lcd scherm dat groter is dan die van de Nikon Z7 II en Z6 II. We weten alleen niet of er meer informatie op het scherm te zien is.

Nikon-Z9-8k-video-mogelijkheden-voorbeeld-cameradeals

De Nikon Z9 toont 8K opnames tot 120 minuten

Veel eigenschappen nog niet bekend

Hoewel de specificaties van de Nikon Z9 zijn gelijkt, zijn deze nog niet bevestigd. Dat betekent dat het allemaal net wat anders kan zijn wanneer de camera uitkomt.

Eigenschappen Nikon Z9 tot nu toe

 • 8256 x 5504 resolutie / 45MP stacked sesnor
 • Fotografeert 120fps in 6MP en in nog kleiner formaat 160fps
 • Ingebouwde GPS – Global Navigation Satelite System
 • Zelfde accu als de Nikon D6, maar met USB-optie -> EN-EL18x
 • Een Multi Leaf Blade bescherming sluiter die automatisch de sensor beschermd wanneer de camera uit staat oplaadt. Voorkomt stof en vuil op sensor.
 • Nieuwe AF die focust op auto’s. Uiteraard ook mensen en dieren focus.
 • Verbeterde 3D-tracking
 • Verbeterd kantelbaar Lcd-scherm dat ook in portretmodus goed werkt. Met compleet nieuw ontwerp
 • Nieuw ontorpen klep voor de twee CFExpress kaarten
 • Derde joystick toegevoegd die je kan bedienen wanneer de camera dicht bij je gezicht is
 • Nieuwe mogelijkheden in het vernieuwde menu
 • Het geluid van de sluiter kan in stappen worden aangepast. Van luid (Nikon D6) tot compleet stil.
 • De officiële aankondiging van de Nikon Z9 wordt in oktober 2021. Maar de camera zal niet vóór 2022 beschikbaar zijn.

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0