Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Oekrainse leger vraagt burgers consumenten drones in te zetten om Kiev te verdedigen

Geüpdate op 03/08/2023 door Yoreh

Het Oekraïense ministerie van Defensie roept burgers op om hun consumenten drones in te leveren bij het leger. Deze worden vervolgens door professionals ingezet om Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, te verdedigen tegen de Russische invasie.

Het Russische leger staat op dit moment aan de randen van de Oekraïense hoofdstad, maar weet nog niet door de linies te breken. President Volodymyr Zelensky is in Kiev en vraagt burger om actief mee te vechten. Een van de opties is om consumenten drones in te zetten.

Professionele of ervaren drone piloten zouden hun eigen drone kunnen besturen, maar onervaren piloten wordt gevraagd om hun drone in te leveren bij het leger. De oproep kwam via de Facebook pagina van het leger.

De Facebook post zegt het volgende:

“Heb je een drone? Laat hem inzetten door ervaren piloten. Weet je hoe je een drone moet besturen? Voeg je dan bij de 112 brigade patrouille groepen in Kiev!

Kiev is ons thuis, het verdedigen is een normale taak. #STOPRUSSIA”

Gewapend met granaten

Het idee is om onder de drone een bom of granaat te plaatsen die je vanuit de lucht laat vallen. Op de markt zijn al vele systemen beschikbaar waarmee je goederen kunt vervoeren. Denk aan een touwtje waar je een bos bloemen of een (trouw)ring kunt hangen. Deze drop-tool, die je gewoon op Amazon koopt en gemaakt is voor romantische gebeurtenissen, kan dus ook voor oorlogsdoeleinden worden ingezet.

Een andere inzet is om munitie te vervoeren naar plekken waar soldaten moeilijk te bereiken zijn.

Een veel gebruikt middel

Het idee om consumenten drones in te zetten om een doel te bestoken is niet nieuw. Zo gebruiken Mexicaanse drugsscartels en rebellen in Afghanistan en Irak deze techniek al lange tijd.

Een wapen met beperkingen

De nieuwere generatie van consumenten drones vliegen zo rond de 30 minuten en dat moet meer dan genoeg zij om een munitie-drop of aanval uit te voeren en vervolgens veilig terug te keren. Het nadeel van de drones is dat de effectiviteit afhangt van de ervaring van de piloot. Daarnaast is het simpelweg laten vallen van granaten niet secuur en mist vaker zijn doel dan dat het iets raakt.

Wat is Camera Deals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

Camera Deals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Camera-instellingen-Abdulmeilk- Aldawsari-cameradeals

Lees alles over camera-instellingen en specificaties

camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Ultieme-gids-Welke-camera-past-bij-mij-stappenplan-camera-deals-766

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0